Lady Gaga’nın unutulmaz et elbisesi, 1984 Madonna’sının punk gelinlikvari görünümü, Lenny Kravitz’in fütüristik 90’lar tercihleri, Ru Paul’un ışıltılı gece elbiseleri, Pamela Anderson’un dev pembe tüylü şapkası ve daha fazlası… Her dönemde, pop kültürüne damga vuran ikonik görünümlerle hafızalara kazınan MTV VMA Ödülleri 40 yıldır unutulmaz moda anlarına sahne oluyor! Gelin Chappell Roan, Sabrina Carpenter, Lenny Kravitz ve Katy Perry’nin performanslarına sahne olan, Taylor Swift’in 12 adaylıkla başı çektiği gecenin moda raporuna birlikte göz atalım.

Fotoğraf: People

Kırmızı halılar içerisinde en heyecan verici olanlar şüphesiz müzik ödülleri çünkü sanatçıların yaratımları ve sahne kişiliklerinden ilham alan ‘styling’ tercihleri diğer kırmızı halılardan farklı olarak yaratıcılığa alan açıyor. Geçtiğimiz yıl, Doja Cat’in neredeyse yok gibi görünen Monse marka örümcek ağı elbisesinden, Olivia Rodrigo’nun taşlarla süslenmiş, vücuda oturan Ludovic de Saint Sernin tasarımına unutulmaz görünümlerin katıldığı kırmızı halıda bu yıl, deneysel görünümler dikkat çekiyor.

2024 MTV VMAs Moda Anları

‘Old Hollywood Glam’

Fotoğraf: Hello

Beyaz, ışıltılı, kalp yakalı elbise, vintage esintili dalgalı saçlar ve pırlanta detaylarıyla Sabrina Carpenter, “Yılın Şarkısı” ödülü alan şarkısı Espresso ve ‘Please Please Please’ videolarında sürdürdüğü estetiği kırmızı halıya yansıtıyor.

‘Punk-rock Chic’

Fotoğraf: Jamie McCarthy/WireImage

‘Eras Tour’da bu zamana dek yayınladığı tüm albümlerinden birkaç şarkıyı sahneye taşıyarak ve bu esnada giydiklerinden sahne düzenine kadar her şeyi o albüm dönemindeki estetik anlayışına uygun şekilde değiştirerek üç saatlik performanslar sunan Taylor Swift’in VMA için terich ettiği punk etkili Dior görünümü, bir kez daha stil evrimine hazır olduğunun ipuçlarını veriyor.

‘Roan of Arc’

Fotoğraf: Getty Images

‘Good Luck Babe’ ve ‘Pink Pony Club’ ile müzik endüstrisinde yıllar süren çabasının karşılığını bu yıl alarak “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödülüne kavuşan Chappell Roan, Joan of Arc’ı anımsatan savaşçı izlenimli stilini sahneden kırmızı halıya taşıyor.

90’lar Yeniden

Ödüllere 90’lardan bugüne çekici görünümlerle katmayı sürdüren, bu yıl Human ile “En iyi Rock Müzik Şarkısı” ödülünü alan ve ödülünü 31 yıl önce kendisiyle törene katılan annesine adayan Lenny Kravitz, 90’lar rock star görünümünün modern bir yorumuyla klasiklerin neden klasik olduğunu hatırlatıyor.

Post-Apokaliptik

Fotoğraf: Getty Images

2024 MTV Video Müzik Ödülleri’nde prestijli Video Vanguard Ödülü ile onurlandırılılan Katy Perry, henüz birkaç gün önce New York Moda Haftası’nda tanıtılan Who Decides War’ın 2025 ilkbahar koleksiyonundan bir görünümle erken 2010’lardan bu yana sürdürdüğü stil gelişimini tamamlıyor.

Kapak Fotoğrafı: Getty Images

İlginizi çekebilir: Buse Kutulu’dan Rolüne Bürünmek