Meditasyon, ruhumuzu tedavi etmenin son dönemdeki en popüler metotlarından birisi. Sosyal medya kanallarında bile hem profosyonel hem de amatör pek çok kişi bu konuyu konuşuyor. Ben de uzunca bir zamandır haftada birkaç kez sabahları kalkıp meditasyon yapıyorum ve bu ritüelin iyileştirici etkisini çok mutlu olarak hayatıma kabul ettim bile. Şimdiyse size hepimizin en çok kullandığı platformlardan olan Netflix’in meditasyon uygulamalarının en bilinenlerinden olan HeadSpace ile işbirliğinden söz etmek istiyorum: Headspace Meditasyon Rehberi.

Meditasyon Ruhumuzu İyileştirir
Meditasyon Ruhumuzu İyileştirir | Fotoğraf: Unsplash / Simon Migaj

Meditasyonun neden bu kadar gündemde olduğundan ve üzerimdeki etkilerinden bahsetmek istiyorum aslında biraz. Gündelik hayatın koşturmacasında ve sıradan hayatın monotonluğunda zamanı yönetmekte büyük güçlük geçiyoruz hepimiz. Sevdiklerimize yetişmekte, onlara zaman ayırmakta, bizi hayatın stresinden uzaklaştıran kişilerle birlikte olmak konusunda… Bir zaman yakalayabildiğimizde ise hemen açığı kapamaya çalışıyor ve sosyalleşiyoruz.

Sosyalleşmek
Sosyalleşmek | Fotoğraf: Unsplash / Priscilla Du Preez

Bu denklemde eksik olan şey, çoğu kez kendimizle geçirdiğimiz zaman oluyor aslında. Meditasyon ise bu boşluğu kapattığı için çok değerli. Sadece kendimizle kaldığımız, kendimiz için yaptığımız, eksikleri ve artıları düşünebildiğimiz, hayatımıza dışarıdan ve sakince bakabildiğimiz birkaç dakika mucizevi şekilde daha iyi olmamızı sağlamış oluyor. Bu yüzyılın insanları da bir şifa ve iyi hissetme yöntemi olarak meditasyonu hayatlarına dahil ediyor.

Tam da bu nedenle, yeni yıla yeni alışkanlıklar hedefiyle 1 Ocak’ta Netflix’te yayımlanan ve 8 bölümden oluşan Headspace’in bilgilendirici meditasyon rehberi, hepimizin en çok sorun yaşadığı, kendi içimizde aşmaya çalıştığımız ya da mutlu olmada temel rol oynadığını bildiğimiz konuları baz almış durumda:

  • Vazgeçmeyi öğrenmek
  • Hayata aşık olmak
  • Stresle baş etmek
  • Sevecen olmak
  • Acıyla baş etmek
  • Öfkeyle baş etmek
  • Sınırsız potansiyelinizi açığa çıkarmak

Meditasyon rehberinin animasyon şeklinde düzenlenmiş olması benim hoşuma giden şeylerden birisi oldu. Programdaki meditasyon arkadaşımız “Andy”nin yönlendirmesi ve rehberliğiyle her biri yaklaşık 20 dakika süren seanslarda yukarıda bahsettiğim konularda kendinize dönüyorsunuz ve kendinizi değerlendiriyorsunuz ve meditasyon yapıyorsunuz.

Meditasyon
Meditasyon | Fotoğraf: Unsplash / Elisabeth Wales

Netflix programından bahsedip Headspace ile ilgili bir kaç şey söylemezsem olmaz. Headspace hem IOS hem de Android cihazlara ücretsiz indirebileceğiniz başarılı bir meditasyon uygulaması. Headspace’teki tüm içeriklere ulaşmak isterseniz, bir yıllık üyelik için ayda 4.99 € veya aylık üyelik için 9.99 € ödemeniz gerekiyor. Herhangi bir ücret ödemek istemezseniz de Headspace Spotify içeriklerine göz atmanız ve ücretsiz versiyonu ile başlangıç yapmanız mümkün.

Meditasyona başlamak için Andy’nin rehberliği ve bu program sadece bir tavşan deliği aslında. Kazdığınızda, devam ettiğinizde ve güzel bir müzik eşliğinde sakin şekilde nefesinize, hayatınıza, elde etmek ya da vazgeçmek istediklerinize odaklandığınızda kendi harikalar diyarınıza ulaşabileceğiniz, Alice olabileceğiniz güzel bir araç.

Herkese harika alışkanlıklar edineceği, bol keşifli günler dilerim!

Kapak fotoğrafı: Netflix

İlginizi çekebilir: İrem Bali’den Meditasyon ve Nöroplastisite İlişkisi