Konuşmamız Lazım: Gain'den Kafa Açan Röportaj Serisi
Röportaj okumayı, röportaj izlemeyi sever misiniz? İlginç konuklarla bir araya gelip tam da merak ettiğiniz alanlarda, yaratıcı, klişelerden uzak ve cesur soruların sorulduğu röportajlarsa neden olmasın, değil mi? Gain‘de çok özel bir konukla başlayan röportaj serisi Konuşmamız Lazım, gazeteci Çınar Oskay’ın tam da bu tanıma uygun soruları sayesinde sadece ilginizi canlı tutmakla ve bilgi birikiminizi arttırmakla kalmıyor, size sohbetin bir parçasıymışsınız gibi hissettiriyor.
Gain, orijinal programları arasındaki Konuşmamız Lazım‘ı, “kafa açan röportaj serisi” olarak tanımlıyor. Gerçekten de öyle! Çınar Oskay, yıllar boyunca CNNTürk, Tempo, Millyet, Radikal ve Hürriyet gibi kanal ve yayınlardan tanıdığımız, yüzlerce isimle olan röportajlarını büyük bir ilgiyle okuduğumuz tecrübeli bir gazeteci. Ve gerek seçtiği konuklarla gerekse sorduğu sorularla tam da bu tanımdakini gerçekleştiriyor – kafa ve ufuk açıyor.
Konuşmamız Lazım, geçtiğimiz günlerde çok özel bir konukla, dopdolu bir röportajla başladı: Birçoğumuzun okuduğunda hayata bakışını ve düşünce yapısını değiştiren Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens, Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi ve 21. Yüzyıl İçin 21 Ders gibi kitapların yazarı, İsrailli yazar ve tarihçi Yuval Noah Harari!
Dünyanın en ünlü tarihçilerinden olan Harari‘nin konuk olduğu, Konuşmamız Lazım‘ın bu ilk röportajı, ilginç konulara değinen, 20’şer dakikalık iki bölüme ayrılmış. “Distopyada Hayatta Kalmak” başlıklı ilk bölüm, içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında hayatlarımızın nasıl değiştiğiyle başlayıp, sözü sosyal ağlara ve yeni teknolojilere, bunların hayatlarımızı nasıl kontrol ettiğine, oradan da yirmi birinci yüzyıldan nasıl sağ çıkabileceğimize getiriyor. Çınar Oskay soruyor: İnsanlık nereye gidiyor? Bu distopya günlerinde hayatta kalmak için ne yapmalıyız? “İnsanlık 100 Yıl Sonra Yok Olacak!” gibi çarpıcı bir başlıkla karşınıza çıkacak ikinci bölümde ise Yuval Noah Harari, neden 100 yıl sonra dünyada bize benzeyen insanların kalmayacağını açıklıyor.
“Toplumda genel kabul görülen ya da doğru olduğu varsayılan hiçbir şeye inanmak zorunda değilim.” diyen, kitapları ve düşünceleriyle yeni nesil liderlere, yeni nesil yaratıcılara ilham veren Yuval Noah Harari’yi dinlemekten sizin de zevk alacağınıza eminiz. Böylesi bir başlangıcın ardından Konuşmamız Lazım‘ın yeni konuklarının kim olacağını görmek, Çınar Oskay‘ın sorularına verecekleri cevapları dinlemek için sabırsızlanıyoruz!
İlginizi çekebilir: Sine Magger’dan Gain’den İstanbul Konulu İçerikler
İlk yorumu siz yazın!