Hayata Karışan Kadınlar Platformu: “Dilimiz Varmıyor Ama!”
Anlatmaya dilimiz varmıyor ama, biz yine de deneyeceğiz. Sözlerle çok defa anlatıldığı için bu kez istatistiklerden yardım alarak… Yüzyıllardır yerini bilmesi öğütlenen kadınların günümüzdeki yeri ne kadar biliyor musunuz? Teknoloji alanında çalışanların yalnızca %10’u. Türkiye’de en çok kazanan sanatçıların sadece %10’u. En popüler müzik türlerinde sanatçıların sadece %18’i. Dünyanın en iyi restoranlarında çalışan şeflerin yalnızca %6’sı kadar.
Brothers’ın hayata geçirdiği, hayata karışmak için sabırsızlanan kadınlar için bir destek olmanın ötesine geçip, gerçek çözümler üreten Hayata Karışan Kadınlar Platformu tarafından paylaşılan bu rakamları gördüğümüzde itiraf etmeliyiz ki içimiz şaşkınlık ve hüzün ile doldu. Eşitsizliği bilmediğimizden veya hissetmediğimizden değil, geleceğe dair bir umut ışığı aradığımızdan. Üstelik cinsiyetler arası ekonomik katılım farkının kapanması için arada hala 276 yıl var…
Tanıştıralım: Hayata Karışan Kadınlar Platformu.
Geçmişin ayıbı ve gelecekle kadınların arasındaki 276 yıllık açığı kapatmanın anahtarı gelecekte saklı. Yatırım yapılması gereken yegane yer orası… İşte tam bu yüzden Hayata Karışan Kadınlar Platformu, geleceğin mesleklerindeki kadın temsiliyetini şimdiden güçlendirmeyi hedefliyor.
Eğitim programlarıyla, sloganların ötesine geçen Hayata Karışan Kadınlar Platformu’nun programı geleceği hedef alıyor. Programın ileri görüşlü yapısını incelerken, yakın zamanda Netflix’te belgeselini izlediğimiz dünyaca ünlü psikiyatrist Dr. Phil Stutz’un şu sözleri zihnimizde yankılandı:
“Geçmişi telafi arayışı, hayatı askıya alır. Zaman hızla akıyor ve bunlara ayıracak vaktimiz yok.”
Gerçekten de kadınların, kaybolan yılları düşünerek kaybedecek zamanı yok. Yeni hayaller kurabilmek için geleceğe odaklanan projelere ihtiyacı var. Bu sene ikinci dönemi için başvuruları almaya başlayan Hayata Karışan Kadınlar Platformu tarafından projelendirilen Geleceğin Meslekleri Eğitim Programı’na yakından bakalım:
Geleceğin mesleklerinde kadın varlığını güçlendirmek ve geleceğin mesleklerinin kurgulanmasında kadınların da eş hakka ve yetkinliğe sahip olmasına öncü olmak adına IDEMA danışmanlığında ve Pernod Ricard Türkiye sponsorluğunda yaratılan eğitim platformu; Kültür, Sanat ve Eğlence, Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği, Yeni İş Yaşamı ve Dijitalleşme ve Yeni Medya olmak üzere 4 ana başlık altında toplanmış.
Eğitimler çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve Türkiye genelinden katılmak isteyen 18 yaş ve üzeri kadınlara açık olacak. Eğitim platformuna kaydolan ve ilgili alanda eğitimleri tamamlayan katılımcılar, eğitimler sonrasında kazandıkları yetkinlikleri ürün veya hizmete dönüştürmek için en verimli yöntemlerden biri olarak tanımlanan bootcamp kurguları ile kolektif bir şekilde çeşitli sorunlara çözüm üreterek “hayata karışmaya” teşvik edilecek. 4 modül, 25 eğitim, alanında uzman mentorları da kapsayan 18 eğitmen ile gerçekleştirilecek eğitim programı için başvurular 22 Aralık’a kadar devam ediyor.
Gelecek, kadınlar hayatın içine karıştıkça kıvam alacak. Geçmişe, geleceğin mesleklerinde uzmanlaşarak fark atmak hayal değil. Öğrenme kazanımları, çalışan kadınlar için işlerini bir üst seviyeye çıkarma, henüz iş hayatına atılmayanlar için ise hangi alanda uzmanlaşmayı tercih ettiğini fark etme ve yeni iş fikri geliştirme ile iş olanakları yaratma şansını yakalamak için yapmanız gereken tek şey burayı doldurmak. Gerçeğe en yakın hayaller Hayata Karışan Kadınlar Platformu’nda hayat buluyor ve biliyoruz ki hayat çok güzel. En çok da karışınca!
İlk yorumu siz yazın!