Betalar: En Yeni Jenerasyonla Tanışmaya Hazır Olun
Eğer her yerde karşımıza çıkan Gen-Z kavramının ötesine henüz geçemediyseniz, hızlanmanızı öneririz. Trendler bir süredir “Boomerlar, X Kuşağı, Y Kuşağı, Z Kuşağı ve Alfalar” olmak üzere beş jenerasyon üzerinden tahmin ediliyordu. Şimdiyse altıncıya yer açmaya başlıyoruz: Betalar.
2025 to 2039 yılları arasında doğanları ifade edecek Beta jenerasyonu, kronik olarak çevrimiçi olan bir neslin çocukları olmanın yanı sıra, onların yaşama, öğrenme, oynama ve çalışma şekillerini şekillendirecek şekilde yapay zekaya öncelik vermeleriyle öne çıkacaklar! Trend analizi şirketi WGSN’e göre yapay zekayla büyüyen ilk nesil olmak bir ikilemi ortaya çıkarıyor: 2026 yılına kadar tüm çevrimiçi içeriğin %90’ı yapay zeka tarafından oluşturulabileceğini düşünürsek, Deepfake ile gerçeğin sabit bir kavram olmadığı anlamına geldiği bir dünyada betalar hayatlarını gerçekliği arayarak mı geçirecekler?
Yapay zekaya sahip bir dünya, önümüzdeki yıllarda profesyonel ve kişisel yaşamlarını şekillendirecek olan Betaların tanıdığı tek dünya olacak. Dolayısıyla tıpkı internet ya da akıllı telefonlar nasıl eski nesiller için çığır açıcı olduysa betalar için de reşit olma ve yetişkinlik deneyimleriyle ilgili her şeyi yapay zeka şekillendirecek. Bu durumun bir neslin ekonomik, siyasal ve politik algılamasını nasıl değiştireceği ise henüz araştırma konusu.
Kullanıcıların çocukları için masallar yaratmalarına yardımcı olan AI şirketi Story Spark’ın kurucularından Iman Davoodian Beta jenerasyonunun iki konuya yaklaşımına dair ilginç öngörüler sunuyor. Davoodian’a göre: Beta Kuşağı’nın sosyal etkileşimleri daha yapay kavramlara yönelebilir. Sosyal medyada kendilerinin yapay zeka tarafından eğitilmiş versiyonlarıyla etkileşime girebilir veya dijital konuşmalarda otomatik yanıtlar kullanabilirler. Ek olarak; Yapay zeka günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldikçe, Beta Kuşağının acı ve kayıplarla nasıl başa çıktığını da etkileyebilir. Sevdiklerinizin ölümsüz sanal versiyonları, özel birinin yokluğuyla baş etmelerine yardımcı olabilir. Bu yeni ilişki dinamiği, duyguları işleme ve vefat etmiş kişilerle bağlantıları sürdürme biçimini yeniden tanımlayabilir!
Kapak Fotoğrafı: Iman Davoodian
İlginizi çekebilir: Tech Magger’dan Sanal Gerçekliğin Geleceği
İlk yorumu siz yazın!