Eğer evrenin derinliklerinde, bizi hastalıklardan korumaya ant içmiş bir grup süper kahraman olsaydı; eminiz ki bunların başında antioksidanlar takımı olurdu! Modern zamanın “her renkten beslenme” trendine uyan, güçlerini doğadan alan bu süper kahramanların bildiğimiz ve bilmediğimiz her türü, Tazedirekt sayesinde anında kapımızda. Kahramanlarımızı yakından tanımak ister misiniz?

Antioksidanlar | Fotoğraf: Bermix Studio – unsplash.com

Özellikle alternatif tıbbın önde gelen isimlerinden Deepak Chopra’nın vurguladığı “renkli yiyecekler” teorisi, antioksidan bakımından gelişmiş tüm yiyecekleri de kapsıyor: Her renkten yiyeceğin hayatımızda yeri olmalı. Bağışıklığı da güçlendirdiği bilinen bu parlak renkli kahramanlarımıza C vitamini açısından zengin oldukları için “Doktor C” diyelim. Tazedirekt’in kataloğundaki Naturiga’nın sağladığı Açai Plus Karışık ve Elite Naturel’in %100 organik ve soğuk sıkım tekniğiyle şişelenen Smoothie Turuncu seçenekleri bizi korumak için ant içmiş diyebiliriz.

Antioksidanlar | Fotoğraf: Ylanite Koppens – pexels.com

Bir diğerine biz “Yeşil Gardiyan” diyoruz, hem antioksidan açısından zengin hem de vücudu toksinlerden arındırma açısından uzmanlar. Bunu bize en iyi veren yeşil bitkilerden biriyse, milli içeceğimiz diyebileceğimiz çayın ta kendisi. Fermente edilen siyah çay bitkisinden elde edilen kombucha, hayatımıza yakın zamanda girse de kalıcı olacağı kesin. Çünkü tüm bu özelliklerinin yanı sıra, iyi bağırsak sağlığını sağlaması ve kronik rahatsızlıklara karşı açtığı savaşlarla da ünlü. Kombucha 2200’ın Ananas ve Hibiskuslu, Zencefilli, Şeftali ve Güllü gibi lezzet seçenekleri olan kombuchalarının hepsine Tazedirekt’ten ulaşabilirsiniz.

Antioksidanlar | Fotoğraf: Monika Grabkowska – unsplash.com

21. yüzyılın en meşhur doktorlarından Mehmet Öz, yaptığı açıklamalarda kırmızı meyvelerin yüksek antioksidan içerdikleri için günlük diyetimizin bir parçası olmaları gerektiğini savunanlardan. Bunu yapmanın en pratik yolu ise Tazedirekt’ten geçiyor. Oksidatif stres ve inflamasyonu da azalttığını bildiğimiz bu antioksidan grubuna “Demir Berry” kahraman lakabını verdikten sonra, kaynaklarını açıklamaya hazırız: Berva’dan tamamıyla organik ve yerli üretim olan Organik Aronya Reçeli, Elite Naturel’den çilek ve böğürtlen gibi antioksidan zengini kırmızı meyveleri içeren Organik Smoothie Kırmızı, sizi dört mevsim koruyacaktır.

Antioksidanlar | Fotoğraf: Natalia Dworniak – unsplash.com

Listemize kırmızı meyvelerle güçlerini birleştiren mor sebze ve meyveleri de kattık. Vücudumuzda bulunan ve dış etkenlerle reaksiyona girdiğinde bizi tehlikeye atan serbest radikalleri nötralize ediyor ve vücudumuzun ihtiyacı olduğu lif ve vitaminleri de sağlıyorlar, o halde bu renkli kahramanlarımıza “Kaptan Kırmızı” adını verebiliriz. Tazedirekt’te bulabileceğiniz ve iyileştiren gücüyle Natuva’nın %100 Mor Meyveler Meyve Suyu nar, kokulu üzüm ve böğürtlen gibi meyvelerle; Local Greens’in pestisit analizli Kırmızı Pancar Yaprağı ve Mor Kale ürünleriyle antioksidan ihtiyacınızı karşılıyor.

Antioksidanlar | Fotoğraf: Pixabay – pexels.com

Antioksidan tüketimini arttırmak, herkes için günlük yaşamın normal bir rutini olmalı. Bu esnada ekip ruhu önemli; tüm bu kahramanlarımızı serbest radikal savaşındaki antioksidanlarımızı arttırmaları amacıyla tavsiye ediyoruz. Sağlıklı olmanın bu kadar kolay olduğuna hem fikirsek belirtelim ki Tazedirekt her zaman yanı başınızda.

Kapak Fotoğrafı: Jon Sailer – unsplash.com

İlginizi çekebilir: Tazedirekt’ten Mevsimsel Beslenme