Şehir yaşamının içinde kendimizi gündelik hayattaki her detayın bir yapbozun parçaları gibi yerleşmesini isterken bulabiliyoruz. Ayakkabımız çantamıza uysun, işimiz trafik saati sona erdiğinde bitsin, arabamız sokaktaki o boş yere hemen sığsın istiyoruz. Bu yüzden de hem spor hem klasik, hem ekonomik hem lüks, hem pratik hem estetik olanın peşindeyiz. Ve onu gördüğümüz ilk anda tanıyoruz. Tıpkı Yeni BMW 120 gibi.

BMW 1 Serisi’nin dördüncü jenerasyonunda yenilenen Yeni BMW modelini bir cümleyle özetleyecek olsaydık şöyle derdik: “Yenilenen tasarımında öne çıkan sportif detaylara ve yenilikçi teknolojilere sahip Yeni BMW 120 ile ayrıcalıklı sürüş keyfini yaşamamıza aracılık etmeye geliyor.” Çünkü teknolojisi, sportifliği, şehir yaşamına uygunluğu, yüksek performans ve sürüş keyfiyle checklist’lerimizdeki tüm kalemleri yanıtlıyor! Gelin, tüm ihtiyaçlara optimum yanıtları veren tasarım ve donanımıyla öne çıkan Yeni BMW 120’yi beraber inceleyelim…

Sportif tasarım

BMW 1 Serisi, markanın en genç, dinamik ve sportif serilerinden biri. Yeni BMW 120 de buna paralel olarak, ilk bakışta geleneksel tasarım ögelerini modern çizgilerle buluşturmasıyla dikkat çekiyor. BMW’yi BMW yapan ikonik Böbrek Izgaraları ve Hofmeister Kıvrımı gibi tasarım detaylarına eklenen yeni arka aydınlatmalar ve M Sport’aözgü dikey reflektörler, bu iki ruhu en estetik şekilde bir araya getiriyor. 60’lı yılların kendine hayran bırakan detayları, 2024’ün teknolojisine kavuşuyor.

Kapıdan içeri adım attığımız anda ise bizi dijital kullanıcı deneyimiyle desteklenen kokpit tasarımı karşılıyor. Hayatın akışı içinde hiçbirimiz araba kullanırken dünyadan tamamen kopabilecek bir zamana sahip değiliz. Bu yüzden kavisli ekrandan göz kırpan BMW İşletim Sistemi 9, multimedyayı ve navigasyonu en rahat şekilde yönetebileceğimiz şekilde tamamen yenilenmiş. Sürüş güvenliği ve kullanım konforunu önceliklendiren son teknoloji donanımlar da yine aynı motivasyonla kişiselleştirilebilir ve akıllı sistemlere sahip. Bu sayede yeni aracınızla hem şehir içindeki anlık senaryolara anında uyum sağlamaya hem de keyifli uzun maceralara çıkmaya hazırsınız.

Yüksek performans

Yeni BMW 120’nin öne çıkan bir diğer özelliği ise kendi klasmanındaki en güçlü ve ulaşılabilir araçlardan biri olması. Mild hybrid-benzinli güç ünitesi, 170 beygir güç üretebiliyor ve 7,8 saniyede 0’dan 100 km/sa hıza ulaşabiliyor. Karşılaştırma yapmak isterseniz, bu hız en iyi Formula 1 araçları için bile yaklaşık 3 saniye bandında değişiyor. Ancak bu gücün verimsiz bir yakıt kullanımıyla bağlantılı olduğu sanılmasın. Yeni BMW 120, 100 kilometrede yaklaşık 5,5 litre yakıt tüketerek hızını ekonomi yönetimiyle taçlandırıyor ve bizden tam not almayı başarıyor.

Siz de anlattıklarımızı yerinde deneyimlemek ve Yeni BMW 120 ile bizzat tanışmak isterseniz, Eylül ayı itibarıyla Borusan Otomotiv BMW Yetkili Satış noktalarındaki test sürüşlerine davetlisiniz! Yeni BMW 120’nizi ayrıca şimdi BMW’ni Bul üzerinden rezerve edebilirsiniz.