Biz theMagger olarak Şişecam’ın Cumhuriyet için yarattığı projelere bayılıyoruz… Geçtiğimiz sene yani Cumhuriyet’imizin 100. yılında yapay zekâ kullanarak; akademisyenler, yapay zekâ sanatçıları, müzik araştırmacılarıyla binlerce şarkıyı incelemiş ve “Atatürk’ün en seveceği şarkılar” listesini oluşturmuştu. Bu günlerde ise Cumhuriyet’in 101. senesi için hazırladığı 29 kısa film ile karşımızda.
Şişecam, kurucumuz ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hukuktan sağlığa, eğitimden tarıma, spordan sanata kadar pek çok alanda ortaya koyduğu vizyonun hayatımıza kattıklarını kısa filmlerle izlememize olanak tanıyor…

youtube play youtube play

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları sayesinde çıktığımız Cumhuriyet yolunun 101.yılı bu sene. Biz her sene Şişecam’a Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında eşlik etmeyi çok seviyoruz ve Şişecam bu sene, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizi derinden etkileyen tüm alanlardaki gelişmelere göz atmamızı sağlayan 29 kısa film ile kutluyor. Cumhuriyet’in bir yönetim biçiminden çok daha fazlası olduğunu gösteren kısa filmlerin içeriğinde; kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinden Türk Medeni Kanunu’na, “Ormansız yurt, vatan değildir” sözünden “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir,” sözüne, Soyadı Kanunu’ndan karma eğitime geçilmesine kadar birçok konu mevcut. Yönetmen Serdar Dönmez’in gözünden izlediğimiz 29 kısa film, Atatürk ve Cumhuriyet’in ülkemize getirilerini gösterirken, müzikleri Mert Tünay hazırlamış.

youtube play youtube play
Şişecam “O’nun Yazdığı Cumhuriyet Filmleri #2: Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı”

29 filmi ekim ayı boyunca Şişecam’ın websitesinden ve sosyal medya kanallarından izleyebilirsiniz. Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nda ‘en büyük bayram’ olarak ifade ettiği Cumhuriyet’in 101.yılı kutlu olsun!

Kapak Fotoğrafı: Şişecam