Tekneler ve yatlarla dolu bir liman, berrak sular, sakin plajlar ve her şeyden önemlisi büyüleyici bir doğa… Volkswagen Ticari Araç ailesiyle D-Resort Göcek’te iki gün geçirmek üzere Göcek’e adım atar atmaz içimizi nostalji hisleri kaplıyor. Bunda şüphesiz otel girişinde bizi geçmişe götüren bir sunumla karşılaşmamızın etkisi büyük! Yolculuk sonrası kahvelerimiz Volkswagen’ın ikonik modelli T1, yani Bulli’nin içinde, üzerinde tatlı bir illüstrasyon olan mug’larda bizi bekliyor. T1 ile bol bol fotoğraf çektirirken, tatlı bir gülümsemeyi andıran ikonik ön kısmı adeta bize göz kırpıyor. Verdiği ipuçlarını ise ID.Buzz ile tanışınca keşfediyoruz. Gelin bu iki günde yaptığımız zaman yolculuğuna birlikte tekrar çıkalım ve markanın geleceğini temsil eden ID. Buzz ile sizleri de tanıştıralım.

Göcek’teki iki gün ‘flaneur’ ruhlu Magger’ları tatmin edecek cinsten çünkü tasarımdan gastronomiye, teknolojiden seyahate her şeyiyle dolu dolu zaman geçiriyoruz. İlk gün D-Breeze’de tadı damağımızda kalan bir yemeğin ardından otelin plajının tadını çıkarmak için yeterince zamanımız var. Güneşin sıcaklığı, denizin maviliği ve tüm bu ambiyansa eşlik eden hafif bir rüzgarla büyülensek de heyecanla odalara dönüyoruz çünkü çok önemli bir ‘date’ için hazırlanmamız gerekiyor gibi hissediyoruz. Zira Volkswagen’in emisyonsuz döneme geçiş sürecinin en önemli modellerinden biri olan ID.Buzz ile tanışacak ilk ekibiz!

ID.Buzz ile İlk Tanışma: Tamamen Elektrikli Bir Gelecek

Fimi Island’daki kokteyl için otelden çıkıyoruz ve Göcek’te deniz yolculuğu yapmanın büyüsünü keşfediyoruz. Limandaki yatlar ve teknelerden gözümüzü alamazken gözümüzü kamaştıran ışıklarla birlikte adaya vardığımızı fark ediyoruz. Bizi upuzun etkileyici bir masa ve heyecanımızı iyice pekiştiren, üstü örtülü ID.Buzz karşılıyor! Ardından etkinlik başlıyor ve onu görüp yakından tanıma şansı yakalıyoruz. Dikkatimizi ilk çeken ID.Buzz’ın bize hiç yabancı hissettirmeyen tasarımı oluyor. Sanki bizden biriyle yeniden karşılaşmışız gibi çünkü tasarım ilhamını orijinal Bulli’nin stilistik unsurlarından alıyor! Tabii önemli ve sevindirici bir farkla: Tamamen elektrikli olan ID.Buzz, T1’in DNA’sını günümüze ve elektrikli mobilite çağına taşıyor!

Gece keyifli bir yemek, müzik ve tabii lansmana özel süslenen ID. Buzz ile çekilen bolca fotoğrafla devam etmeden önce, Volkswagen Ticari Araç ekibinin yaptığı sunumda bizi sevindiren pek çok şey öğreniyoruz. Örneğin; Karbon ayak izi sıfıra indirgenen ID.Buzz’ın her iki versiyonu da (Pro ve Cargo), sürdürülebilirlik özelliklerine sahip. Aracın iç mekanında, geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılırken, aynı zamanda araçta gerçek deri kullanılmıyor. Öte yandan elektrikli araçlara dair pek çoğumuzun aklında olan menzil ve şarj sorularına da yanıt buluyoruz: WLTP standartlarına göre ID.Buzz’ın menzili 460 km’ye kadar çıkıyor.

Ayrıca; ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo modellerinde toplam 84 kWh (net: 79 kWh) enerji sağlayan yüksek voltajlı lityum iyon batarya bulunuyor. Batarya, arka aksa entegre edilmiş olan 210 kW’lık elektrik motorunu besliyor. Lityum iyon batarya, 11 kW alternatif akımla (AC) şarj edilebildiği gibi, bir CCS konektörü aracılığıyla DC hızlı şarj istasyonunda 185 kW’a kadar artan bir güçte şarj edilebiliyor. Bu şekilde şarj edildiğinde, bataryanın şarj seviyesi yaklaşık 26 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e yükseliyor!

ID. Buzz Deneyimi: Konfor ve Teknoloji Bir Arada

İkinci gün de en az bir önceki kadar heyecanlı başlıyor çünkü bu kez ID. Buzz ile yola çıkma şansı yakalıyoruz. Göcek’in büyüleyici doğasını deneyimleyeceğimiz üç rota belirlenmiş, öncesinde onu dair detayları öğrendiğimiz bir sunum oluyor ve bazı tüyolar alıyoruz. Örneğin; yolculuk sırasında en sevdiğimiz şarkıları dinlememiz öneriliyor çünkü ID.Buzz’da sunulan Harman Kardon premium ses sistemi, 12+1 adet hoparlörü, 700 watt toplam gücü ve subwoofer ile sürüş keyfini maksimum seviyeye taşıyor. Yola çıkar çıkmaz bu bilginin doğruluğunu keşfediyoruz ve İztuzu Plajı’na giderken kendimizi ID. Buzz konforunda müziğin ritmine bırakıyoruz.

İlk farkında vardığımız şey; ID.Buzz’ın verdiği aydınlık ve ferahlık hissi oluyor. Daha sonra nedenini sorduğumuzdaysa; “Elektrokromatik Panoramik “Smart Glass” Akıllı Cam Tavan” yanıtını alıyoruz ve her şey anlam kazanıyor çünkü bu akıllı cam tavan, katmanlı cam yapısı ve değiştirilebilir sıvı kristal film özelliği sayesinde şeffaf veya opak hale getirilebiliyor. Üstelik tavan kaplamasındaki kontrol tuşları üzerinden veya bilgi-eğlence sistemi aracılığıyla opak/şeffaf olarak ayarlanabiliyor. Yani hem aracı kullanan kişi hem de “sağ koltuk prensesleri” ve ‘co-pilot’lar için ideal ambiyansı yakalamak son derece kolay hale geliyor!

Bizler iki kişilik ekipler halinde yola çıksak da araç, aileler, boş zaman aktiviteleri ve iş amaçlı kullanım için son derece uygun. ID.Buzz, sürücü ve yolcularına, geniş tasarımlı iç mekanıyla son derece ferah bir ortam sunuyor. 5 kişilik ID.Buzz Pro’da yolcular son derece rahat seyahat edebiliyor ve eşyaları için de 1.121 litrelik bagaj alanından yararlanabiliyor. İkinci koltuk sırası yatırıldığında bu yük kapasitesi 2.205 litreye kadar çıkabiliyor! Torba ve bebek arabası taşırken kapı açma sorunsalıyla her gün burun buruna gelenler için bir diğer güzel haber de easy open/close özellikli elektrikli sağ ve sol kayar kapılar standart olarak sunuluyor olması.

Pamuk tarlaları, nar bahçeleri, Sülüngür Gölü ve büyüleyici İzTuzu Plajı derken tabii ki bize verilen süreyi de aşıyoruz. Ayrıca gruptaki yeni şoförleri bile konforuyla büyüleyen ID. Buzz’dan ayrılmak istemiyoruz çünkü ID.Buzz’da bulunan sürücü destek sistemleri, mükemmel sürüş kolaylığı ve güvenlik sunuyor. Front Assist – ön bölge asistanı – ve Lane Assist – şerit takip asistanı ve acil durum asistanı “Emergency Assist” gibi yenilikçi teknolojiler sunan ID. Buzz ilk dakikadan hepimizin kalbini kazanıyor. Neyse ki ikinci akşam 70’ler partisine onunla yolculuk ediyoruz ve dönemin güzel şarkılarını dinlerken ID. Buzz ve büyük abisi diyebileceğimiz T1 ile eğlenceli fotoğraflar çekme şansı yakalıyoruz.

Her anlamda dolu dolu geçen iki günün ardından Göcek ve ID. Buzz’a güzel anılarla veda ediyoruz. Tabii bu onu son kez gördüğümüz anlamına gelmiyor. Sürdürülebilir mobilitenin yeni yüzü ID. Buzz’ın sık sık karşımıza çıkacağından eminiz siz de onu yakından tanımak isterseniz buraya tıklayarak işe başlayabilirsiniz!