Yaz aylarından kışa geçerken sadece gardırobumuz değil, tırnak trendlerimiz de yenileniyor. Sonbaharın derin tonlarından kışın büyüleyici karanlığına geçerken, oje renkleri ve manikür stilleri de daha cesur, koyu ve sofistike bir hale bürünüyor. Modanın her alanında olduğu gibi tırnaklarda da kendi tarzınızı yakalamanın ve göstermenin en keyifli yollarından biri bu sezonun trend renkleri ve desenlerinden ilham almak. Henüz karar veremediyseniz, gelin Hailey Bieber’ın ikonik gece mavisi tırnaklarından Selena Gomez’in göz alıcı Kanlı Ay manikürüne, Glazed Latte tırnaklardan Dirty Martini esintili zeytin yeşili tırnaklara kadar sezonun en dikkat çeken manikür trendlerine bir göz atalım.

pexels-rdne-7755653
Fotoğraf: www.pexels.com/tr-tr/@rdne/

Güncel Manikür Trendleri

Hailey Bieber’ın Gece Mavisi Tırnakları

ekran-resmi-2024-10-15-15-32-19
Fotoğraf Kaynağı: Instagram.com/haileybieber/

Hiç şüphesiz Hailey Bieber her sezon tırnak trendlerinin yaratıcısı ve hepimizi de peşinde sürüklüyor. Bu sezon da alıştığımız pastel tonların dışına çıkarak daha koyu, çarpıcı bir renk tercihi ile karşımızda: Gece mavisi. Neredeyse siyaha çalan fakat ışıkta harika bir parlaklığı da olan safir tonu, kışın karanlık ama şık havasını tırnaklarımıza taşıyor. Sade ama sofistike bir etki sunduğu da kesin. Eğer bu kış güçlü bir tırnak rengi arıyorsanız, Hailey’in bu seçimi kesinlikle denemeye değer. Kiko Smart Nail Lacquer’inin Cobalt renginin üzerine biraz inci tozu sürerek çok pratik bir şekilde bu görünümü elde edebilirsiniz.

Hailey Bieber’ın Glazed Latte Tırnakları

ekran-resmi-2024-10-15-15-32-40

Fotoğraf Kaynağı: Instagram.com/haileybieber/

Glazed donut manikür trendini başlatan Hailey Bieber, bu kış trendini bir adım ileri taşıyarak latte kahvesi tonlarıyla buluşturuyor. Tırnaklardaki yumuşak kahverengi tonunu, cilt tonuna uyumlu bir şekilde seçerek ve üstüne eklenen parlak bitişle tırnaklara anında “cool girl” havası katıyor. Hem sade hem de modern bir manikür arıyorsanız, bu trend tam size göre! Chanel’in Faun rengi ojesini biraz şeffaf oje ile karıştırarak tam bir latte görüntüsünü tırnaklarınıza taşıyabilirsiniz.

Selena Gomez’in Kanlı Ay Tırnakları

pexels-wendelmoretti-1845160
Fotoğraf: www.pexels.com/tr-tr/@wendelmoretti/

Bu kış da klasiklerden vazgeçemeyecek olanların rengi; Selena Gomez’in de sıkça tercih ettiği derin, lüks bordo ile “Blood Moon” manikürü. Tam bir “Kanlı Ay”ı canlandıran bu koyu kırmızı tonu için kışa özgü bir renk diyebilir miyiz? Özellikle dramatik bir görünüm isteyenler için uzun ve badem şekilli tırnaklarda ya da romantik bir görünüm isteyenler için kısa küt tırnaklarda uygulanabilecek ve modası asla geçmeyecek bir renk. Flormar Matte’ın Burgundy in Matte rengi ile tek seferde mat ve kanlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Ya da Sephora’nın Takma Tırnakları ile çok hızlı bir romantik görünüme kavuşabilirsiniz. 

Selena Gomez’in Dirty Martini Tırnakları

ekran-resmi-2024-10-15-15-33-08
Fotoğraf Kaynağı: instagram.com/tombachik/

Sonbahar mevsiminde Selena Gomez’in gözde tırnak renklerinden bir diğeri de “Dirty Martini”den ilham alan zeytin yeşili. Yeşilin sonbahara en yakışan bu tonu, tırnaklarda sonbahardan kışa yumuşak bir geçiş sağlıyor. Eğer daha yumuşak ama dikkat çekici bir manikür arayanlardansanız, bu zeytin yeşili tam da aradığınız şey olabilir. Inglot’un O2m Breathable Soft Matte ojesinin 424 rengi tam olarak martini zeytini renginde!

Sabrina Carpenter’ın Nude Tırnakları

ekran-resmi-2024-10-15-15-32-50
Fotoğraf Kaynağı: instagram.com/sabrinacarpenter/

Sabrina Carpenter ise bu kış doğal tonlardan vazgeçemeyenler için mükemmel bir ilham kaynağı. En son tercih ettiği nüde manikürü sonbaharda hepimizin denemek isteyeceği doğal tırnak rengi olacağı kesin. Tırnakları, sadelik ve zarafeti bir araya getirerek minimalist bir görünüm yaratmakla birlikte, üzerine eklenen hafif krom detaylarla tırnaklara modern bir dokunuş katıyor. Bu sade ama sofistike manikürü denemek için tam zamanı! Kiko’nun New Power Pro Nail Sparkling Champagne rengi ile hiçbir ojeyi karıştırmadan hızlıca bu manikürü tırnaklarınızda deneyebilirsiniz.

Aura Nails: Enerjik ve Gizemli

ekran-resmi-2024-10-15-15-37-54
Fotoğraf Kaynağı: instagram.com/phoebesummernails/

Son olarak, bu kışın en mistik trendlerinden biri olan “aura nails”. Enerji akışını simgeleyen bu manikür stili, tırnaklarda renk geçişleri ve ışıltılarla büyüleyici bir etki yaratıyor. Hem mistik hem de cesur bir görünüm isteyenler için bu trend, kış aylarında tırnaklara sıra dışı bir hava katmak için ideal. Pastel 142 lila rengini, Pastel 248 pembe rengin ortasına hareli bir şekilde sürerek mistik ve romantik bir manikür yaratabilirsiniz. 

Kapak Fotoğrafı: Instagram.com/haileybieber

İlginizi çekebilir: Beauty Magger’dan Yeni Sezonda Öne Çıkan Makyaj Trendleri