Bazen büyülü bir ana ulaşabilmek düşündüğümüzden çok daha kolay olabiliyor: Çünkü çoğu zaman muhteşem evrenler, aslında bir kumanda uzağımızda; yalnızca doğru ekranı bulmamız gerekiyor. O zaman haydi gelin, sizinle huzurlu bir yolculuğa çıkalım. Mesela Chaumont-sur-Loire Şatosu’nun bahçesinde bir gezintiye ne dersiniz? Üstelik İstanbul’un muhteşem boğaz manzarasında. Bu bahsettiğimiz senaryo, gerçek hayatta mümkün değil. Fakat sanat ile mümkün olabilir. Hem de LG OLED ekranlarının desteğini de aldıysak! Haydi bizi takip edin, 23 Ekim ön izlemenin ardından 24 ile 27 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da düzenlenen 19. Contemporary İstanbul’a gidiyoruz!

QUAYOLA X LG OLED

Bugüne kadar LG OLED’in partnerliğinde Contemporary İstanbul’da çıktığımız yolculuklar çok heyecanlıydı. Shepard Fairey ile umudu yeniden keşfettik; Cecilia Bengolea ile suyun akışına kendimizi bıraktık. Şimdi ise LG OLED ekranında, Claude Monet’nin geç dönem eserlerine modern bir saygı duruşunda bulunurken bizi Chaumont-sur-Loire Şatosu’nun bahçesinde bir gezintiye çıkaran Quayola var. Kendisi LG OLED Art projesi sayesinde Londra’daki Victoria & Albert Müzesi, Seul’deki SeMA, Tokyo’daki Ulusal Sanat Merkezi, Pekin’deki UCCA Çağdaş Sanat Merkezi ve Paris’teki Palais de Tokyo’nun ardından İstanbul’a, 19. Contemporary İstanbul’a geliyor.

LG OLED’in Ekranlarında, Quayola!

QUAYOLA X LG OLED

Eserlerinde teknoloji ile sanatı bir araya getirerek tezatlıkları yansıtan Quayola ve üstün görüntü teknolojisi ile LG OLED kadar birbiriyle uyum içinde olan bir iş birliği düşünemiyoruz! LG OLED ekranları sayesinde buluşacağımız Quayola’nın Jardins d’Été (Yaz Bahçeleri) başlıklı video serisi; Chaumont-sur-Loire Şatosu bahçelerinden algoritmik olarak üretilen gece çiçeklenmelerini betimliyor.

Claude Monet’nin geç dönem eserlerinde yer alan muhteşem bahçelere bir saygı duruşuna geçen Quayola, bu video serisi ile Chaumont-sur-Loire Şatosu’nun bahçelerindeki büyüleyici renkleri, dokuları ve derinliği LG OLED sayesinde 4K kalitesinde bize ulaştırıyor. LG OLED teknolojisi ile Quayola’nın eserlerinde yer alan rüzgârda sallanan çiçeklerin yumuşak hareketlerini, doğanın bütün zarif detaylarını dahi en ince ayrıntısına kadar hissedebiliyoruz.

LG OLED Sanata İlham Veriyor!

LG OLED x 19. Contemporary İstanbul

Sanatın yanında olan iş birliklerine bayılıyor, LG OLED ART projesinin gerçekleştirdiği iş birliklerini, yazımızın başında da dediğimiz gibi sıkı sıkıya takip ediyoruz. Sanat ve teknolojiyi bir araya getirerek yaşamı daha iyi hale getirme misyonuyla 2021’de yola çıkan LG OLED ART projesi, sanatçıları yeni olasılıkları keşfetmek için destekliyor. Bize ise geleneksel medyanın sınırlarını aşarak sanat dünyasında yeni bir akım yaratmaya başlayan LG OLED ART projesinde yer alan eserlerin dünyasına zevk ile dahil olmak kalıyor. LG OLED ekranlarının benzersiz özellikleri ve üstün teknolojisi, dijital sanatçıların eserlerini tam da hayal ettikleri gibi hayata geçiriyor; bize kusursuz bir deneyim sunuyor. İyi ki varsın LG OLED ART projesi!  

Kapak Fotoğrafı: LG OLED