PG Art Gallery’de 2 Haziran tarihine kadar görebileceğimiz Devran Mursaoğlu sergisi için galerinin dışı siyah bir şekilde kapatıldı. Daha içeri girmeden yaratılan bu gizemi, içeride özünde 10.000 adet kağıt parçacıktan oluşan yerleştirme ve video çalışması güçlendiriyor. Sanatçının oluşturduğu parçacıkların 3D olarak modellenip çoğaltılması ile oluşturulan video çalışmasının vadettiği dünyaya girip kaybolmamak neredeyse imkansız gibi. Parçacıkların sanki öze doğru çekimi izleyiciyi görsel olarak hapsederek, doğum, çoğalım, evren, varoluş gibi sorular üzerine düşünmeyi sağlıyor.
Sergi metnine göre sanatçı, insanın maddi ve manevi eksikliklerini tamamlamak üzere verdiği çabayı, hırsı, doyumsuzluğunu ve bitmek bilmeyen arayış hikayesini anlatıyor. Sergi metninin aynı zamanda izleyiciye yönelttiği bazı sorular var;
Sahip oldukları mı yoksa eksik tarafları mı bir kişiyi daha iyi tanımlar? Eksik parçalarını ararken içine girdiği zorluk, mücadele, hırslar, başarısızlıklar, kompleksler mi yoksa başarmanın, sahip olabilmenin sevinci mi?