fbpx
theMagger Banner
theMagger: Keşfedin ve Paylaşın. Nasıl mı?
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Haberler

Post image Walmart e-store: Birkin'inizi Online
Walmart e-store: Birkin'inizi Online "Market"ten Alabilir misiniz?

BUSINESS

Calendar 03 May, 2024

Hermès, Rick Owens ve The Row… Bu üç markanın ortak özelliği nedir? Artık yanıt yalnızca yüksek modanın birer parçası olmaları değil Walmart e-store’dan görünmüş olmaları! Süpermarket koridorunda yürüyüp sütle yumurta arasında bir Birkin poşeti bulsaydık muhtemelen kafamız karışırdı. Geçtiğimiz hafta sonu, birçok kişinin Walmart’ın çevrimiçi mağazasında ikinci el Birkin çantalarını 30.000 dolardan fazla fiyatlara sattığını keşfettiğinde de buna benzer tepkiler alındı.

Geçtiğimiz hafta Walmart e-store’da bu markalara ait ürünler görülünce web sitesinin ekran görüntüleri X’de viral hale geldi. Peki bu lüks ürünlerin Walmart’ta ne işi var? Editör Caroline Issa’nın Twitter’da öne sürdüğü teorilerden biri, yeni ürün bolluğunun lüks perakendeci Matches’in çöküşünden kaynaklandığı yönünde. Issa’ya göre Matches, bu yılın Mart ayında yönetime girdikten sonra hisselerinin büyük bir kısmını üçüncü bir tarafa sattı ve o da bunu Walmart’a sattı; bu yüzden şimdi Hermès, Jacquemus ve Dries Van Noten’un akınını görüyoruz! Bu yalnızca online bir teori olsa da Walmart’ın Amazon ve eBay gibi yerlerle rekabet etme amacı ve borçları birlikte düşünüldüğünde imkansız görünmüyor. Günün sonunda lüks moda dünyasının uzun zaman uzak durduğu online toplu pazar yerleri arasındaki mesafenin zannettiğimizden çabuk kapanması olası.

preloader
Post image 'Wellness Stacking': Tembeller İçin Sağlıklı Alışkanlıklar
'Wellness Stacking': Tembeller İçin Sağlıklı Alışkanlıklar

İYİ YAŞAM

Calendar 05 Eyl, 2024

Meditasyon, esneme, saç yağı sürme, kuru fırçalama ve diğerleri… Aktif çalışan insanlar olarak iyi yaşam ritüellerine dair en temel karşı argümanımız bunları yapacak yeterli süreye sahip olmadığımız yönünde. İşte James Clear’ın Atomic Habits kitabından doğan ve TikTok’ta bu ritüellere uygulanarak popülerleşen ‘wellness stacking’ terimi de aslında bu sorunu çözmek için yeni bir bakış açısı sunuyor....

Meditasyon, esneme, saç yağı sürme, kuru fırçalama ve diğerleri… Aktif çalışan insanlar olarak iyi yaşam ritüellerine dair en temel karşı argümanımız bunları yapacak yeterli süreye sahip olmadığımız yönünde. İşte James Clear’ın Atomic Habits kitabından doğan ve TikTok’ta bu ritüellere uygulanarak popülerleşen ‘wellness stacking’ terimi de aslında bu sorunu çözmek için yeni bir bakış açısı sunuyor.

‘Wellness stacking’ yönteminin temelindeki fikir şu ki, yeni alışkanlıkları baştan yaratmaktansa, eski ya da halihazırda oturmuş rutinlere eklemek daha kolaydır. Örneğin, her sabah yürüyüş yapıyorsanız, aynı zamanda su içmeye de başlayabilirsiniz ve işte — bir anda kendiniz için iyi olan iki şeyi bir arada yapıyorsunuz. Wellness stacking’de de çeşitli ritüelleri aynı anda yaparak öz bakımı kolaylaştırmak öneriliyor. TikTok kullanıcısı Brigette Muller, “wellness stacking” serisinde Saatlerce süren öz bakım yerine, her gün kendine 20 dakika ayırıyor ve bu sürede mümkün olduğunca çok aktiviteyi bir arada yapıyor, ayrıca her gün bir tane daha ekliyor. Örneğin; ilk gün ruh halini dengelemek için manyetik alan terapisi sunan matının üzerinde yatarken ikinci gün bu rutine diş beyazlatma bantlarını sonraki günse saç yağını dahil ediyor. Yorumlar bölümündeyse insanlar, meditasyon müziği dinlemek, göz maskesi takmak, nefes çalışmaları yapmak gibi yeni aktiviteler öneriyor. Günün sonunda adeta bir işe dönüştüğü için ertelenen tüm basit özbakım faaliyetleri 20 dakikalık bir ritüel içerisinde kendine yer bulmuş oluyor ve kişinin kendini yormadan sürdürülebilir ve eğlenceli bir öz bakım rutini yaratmasına aracılık ediyor.

Post image Beklenen Kitaplar: Sonbahar Sezonunun Okuma Listesi
Beklenen Kitaplar: Sonbahar Sezonunun Okuma Listesi

HABERLER - SLIDER

Calendar 05 Eyl, 2024

Her yıl, yayınevleri en çok konuşulan yeni kitaplarını okul dönemi başlangıcı için sakladığını ve bu kitapların ağırlıklı olarak Eylül ve Ekim aylarında piyasaya çıktığını biliyoruz. Bu yıl da diğerlerinden farklı değil! Havaların soğuması ve yeni iş & okul sezonunun başlangıcı adaptasyon güçlüğüne neden olsa da bu dönem aynı zamanda sevilen yazarlardan uzun zamandır beklediğimiz çalışmaların...

Her yıl, yayınevleri en çok konuşulan yeni kitaplarını okul dönemi başlangıcı için sakladığını ve bu kitapların ağırlıklı olarak Eylül ve Ekim aylarında piyasaya çıktığını biliyoruz. Bu yıl da diğerlerinden farklı değil! Havaların soğuması ve yeni iş & okul sezonunun başlangıcı adaptasyon güçlüğüne neden olsa da bu dönem aynı zamanda sevilen yazarlardan uzun zamandır beklediğimiz çalışmaların müjdesini veriyor:

Creation Lake | Rachel Kushner (3 Eylül): 34 yaşındaki gizli ajan Sadie Smith’in hikayesini anlatan romanın hedef kitlesinde Killing Eve hayranları yer alıyor. Kitabın konusu şöyle özetleniyor: Fransız muhaliflerin bir komününe sızmakla görevlendirilen Sadie, cinsel çekiciliğini kullanarak genç ve zengin bir Fransız olan Lucien’i kendisine yardım etmeye ikna eder ancak işbirliğinin sonuçları, ikisinin de hayal edebileceğinden çok daha sinsi ve yıkıcı olur.

Entitlement | Rumaan Alam (17 Eylül): 2018’de çıkardığı, dönemin ruhunu yakalayan romanı That Kind of Mother ve geçtiğimi yıl Netflix tarafından uyarlanan Leave the World Behind ile ismini duyuran Rumaan Alam’ın yeni kitabında öğretmenlik kariyerini bırakarak yaşlı bir milyarderin vakfında çalışmaya başlayan ancak bu zengin dünyaya adım attıkça, güce olan yakınlık karar alma süreçlerine sızmaya ve kendilik algısını aşındırmaya başladığını keşfeden 30 yaşında siyahi bir kadın olan Brooke’un hikayesini merkeze alıyor.

The Empusium | Olga Tokarczuk (24 Eylül): Polonyalı, Nobel Edebiyat ödüllü şair ve yazar Olga Tokarczuk’un yeni kitabı, I. Dünya Savaşı öncesinde bir sağlık merkezinde geçiyor ve kendisi ve dünyadaki yeriyle mücadele eden saf bir gencin hikâyesini anlatıyor. Editörü, beklentileri yükselten ancak hayal kırıklığı yaratmamayı başaracak kadar akıcı olduğu söylenen kitabı şöyle tanımlıyor: “Dünyanın karmaşıklığına rağmen her şeyi basit kategorilere ayırmanın tehlikelerini ele alan, keskin bakışlı bir roman.”

Intermezzo | Sally Rooney (24 Eylül): “Y jenerasyonunun edebî sesi” ve “Snapchat neslinin Salinger’ı” olarak gösterilen Sally Rooney’nin yeni romanı, babalarının ölümünden sonra farklı türde romantik ilişkilere giren iki kardeşi konu ediniyor. “Normal İnsanlar”, “Arkadaşlarla Sohbetler” gibi romanlarında olduğu üzere Intermezzo’da da romantik ilişkileri odak noktasına alan yazar, yeni kitabında da eleştiri konusu edilen sade dilini koruyor.

A Voyage Around the Queen | Craig Brown (1 Ekim): Craig Brown’ın yeni kitabı; kraliyet ailesine ilgi duyan ancak okuma seçeneklerinin fazlalığından bunalanlar için kitabı keyifli bir başlangıç noktası sunuyor. Mizah ustası olarak değerlendirilen yazar A Voyage Around the Qeen’de, merhum Kraliçe II. Elizabeth hakkında canlı ve eğlenceli anekdotlar paylaşıyor. Yazarın kronolojik bir biyografi olmadığını özellikle belirttiği kitap, benzerlerinden farklı olarak kraliçeye dair eğlenceli bir anlatı sunuyor.

Post image Mehmet Güleryüz'ün Ardından: Çağdaş Türk Sanatının Öncü İsmine Saygıyla
Mehmet Güleryüz'ün Ardından: Çağdaş Türk Sanatının Öncü İsmine Saygıyla

KÜLTÜR - SANAT

Calendar 05 Eyl, 2024

Yakın zamanda yaşamını yitiren Çağdaş Türk sanatının öncü isimlerinden Mehmet Güleryüz’ün ardından 80’li yıllardan beri Türkiye’de modern sanatın gelişimine sunduğu katkıları saygıyla anıyoruz.

Tiyatro ile de güçlü bir ilişki kurmuş olan Mehmet Güleryüz, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde gördüğü eğitimin ardından devlet bursu ile resim ve Lithografie ihtisası...

Yakın zamanda yaşamını yitiren Çağdaş Türk sanatının öncü isimlerinden Mehmet Güleryüz’ün ardından 80’li yıllardan beri Türkiye’de modern sanatın gelişimine sunduğu katkıları saygıyla anıyoruz.

Tiyatro ile de güçlü bir ilişki kurmuş olan Mehmet Güleryüz, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde gördüğü eğitimin ardından devlet bursu ile resim ve Lithografie ihtisası yapmak üzere gittiği Paris’te Pont des Arts’a gitti ve burada ilk heykellerini yaptı. 80’li yıllardan itibaren yurt içinde ve yurt dışında tanınır hale gelen sanatçı, eserlerinde toplumsal durumlar, bireysel acılar ve sosyal adaletsizlikleri ele aldı. Kariyerine; Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Kurucu Başkanlığı, Bilkent Üniversitesi’nde misafir öğretim görevliliği, oyunculuk gibi pek çok başarı sığdırdı. Sanatsal ve politik görüşlerini sakınmayan sanatçı, sanatçıların özgürlüğünü ve bağımsızlığını savunma isteğini vurgulayarak, kendisiyle birlikte 89 kişiye verilen Devlet Sanatçısı unvanının iptali için dava açtı ve unvanı iade etti. Kanser nedeniyle kaybettiğimiz Güleryüz’e dair daha detaylı bilgi için İş-Kültür Yayınları Nehir Söyleşi dizisinde, Ayşegül Sönmezay’ın yayına hazırladığı Güldüğüme Bakma başlıklı biyografisini okuyabilirsiniz.

Post image Sosyal Medya Alışkanlıkları: Erkekler ve Kadınlar için Farklı!
Sosyal Medya Alışkanlıkları: Erkekler ve Kadınlar için Farklı!

GÜNDEM

Calendar 05 Eyl, 2024

Birkaç ay önce Gen-Z kadınlar ve erkeklerin politik konularda ciddi görüş ayrılıkları yaşadıklarına ilişkin araştırma sonuçları önemli görüş ayrılıklarını vurgulamıştı. Şimdiyse gençlerin sosyal medya kullanımlarına ilişkin bir araştırma cinsiyetlerin ilgi odakları arasındaki farkı ortaya koyuyor.

İş zekası şirketi Morning Consult tarafından gerçekleştirilen...

Birkaç ay önce Gen-Z kadınlar ve erkeklerin politik konularda ciddi görüş ayrılıkları yaşadıklarına ilişkin araştırma sonuçları önemli görüş ayrılıklarını vurgulamıştı. Şimdiyse gençlerin sosyal medya kullanımlarına ilişkin bir araştırma cinsiyetlerin ilgi odakları arasındaki farkı ortaya koyuyor.

İş zekası şirketi Morning Consult tarafından gerçekleştirilen araştırma, genç kadınların Instagram, TikTok ve Pinterest gibi görsel ve video tabanlı uygulamaları daha fazla kullandığını, Z Kuşağı erkeklerinin ise X ve Reddit gibi metin tabanlı uygulamaları kullanma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, genç kadınların sosyal medyada etkileşim kurarken “topluluk tarafından yönlendirildiklerini” ve “yakın arkadaşlık, hediye verme ve başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarının önüne koyma gibi toplumsal ideallerle özdeşleşme olasılıklarının daha yüksek olduğunu” belirtiyor. Öte yandan, genç erkekler yazı-temelli Reddit, X gibi platformları tercih ediyor.

Rapor, ayrıca genç erkek ve kadınların farklı izleme alışkanlıklarına da sahip olduğuna da dikkat çekiyor. Z Kuşağı kadınları genel olarak erkek akranlarına göre daha fazla yayın hizmeti kullanıyor. Genç kadınlar Netflix, Hulu ve Disney+’ı daha çok tercih ederken, erkekler Apple TV+ ve Twitch.tv içerikleri izlemeyi tercih ediyor.

Post image Barbie®: The Exhibition İkonun Son Altmış Yılını Mercek Altına Alıyor
Barbie®: The Exhibition İkonun Son Altmış Yılını Mercek Altına Alıyor

KÜLTÜR - SANAT

Calendar 02 Eyl, 2024

Londra Design Museum’da gerçekleşen Barbie®: The Exhibition dünyanın en popüler bebeğinin moda, mimari, tasarım ve beden imajı hikayelerini keşfediyor ve Barbie’nin son altmış yılda çağdaş kültürün kitlesel üretimle yansıtılan bir aynası olarak oynadığı rolü ortaya koyuyor. 250’den fazla kariyer ve 50’den fazla ev… Barbie’nin hikayesi esasen kadınların kariyer tercihleri, ev dekorasyonu, araç tasarımı,...

Londra Design Museum’da gerçekleşen Barbie®: The Exhibition dünyanın en popüler bebeğinin moda, mimari, tasarım ve beden imajı hikayelerini keşfediyor ve Barbie’nin son altmış yılda çağdaş kültürün kitlesel üretimle yansıtılan bir aynası olarak oynadığı rolü ortaya koyuyor. 250’den fazla kariyer ve 50’den fazla ev… Barbie’nin hikayesi esasen kadınların kariyer tercihleri, ev dekorasyonu, araç tasarımı, bel-kalça oranları, mobilya modaları, saç stilleri ve daha fazlasına yönelik değişen tutumlarını yansıtıyor. Sevelim ya da sevmeyelim Barbie, bu yıl 65 yaşında ve son Hollywood başarısının parıltısında hâlâ parlıyor. Üstelik hem yetişkinlerin hem de çocukların kültürel hayal gücü üzerinde güçlü bir etkiye sahip. 180 bebek ve aksesuarın kronolojik olarak sergilendiği sergiyi 25 Şubat’a dek ziyaret edebilirsiniz.

Post image Engelsiz Sanat Üzerine Hiç Düşünmüş müydünüz?
Engelsiz Sanat Üzerine Hiç Düşünmüş müydünüz?

FARKINDALIK

Calendar 02 Eyl, 2024

New Yorklu multidisipliner sanatçı Finnegan Shannon, izleyenleri engelli bireylerin sanata dünyasına erişimi ile ilgili sorunlar üzerine düşünmeye sevk etmek için provakatif banklar tasarlıyor. Sanatçının 2019’dan beri yürüttüğü Anti Stairs Club Lounge çatısı altında sergilenen bankların üzerinde: “Museum visits are hard on my body. Rest here if you agree (Müze ziyaretleri bedenime çok ağır geliyor. Eğer aynı...

New Yorklu multidisipliner sanatçı Finnegan Shannon, izleyenleri engelli bireylerin sanata dünyasına erişimi ile ilgili sorunlar üzerine düşünmeye sevk etmek için provakatif banklar tasarlıyor. Sanatçının 2019’dan beri yürüttüğü Anti Stairs Club Lounge çatısı altında sergilenen bankların üzerinde: “Museum visits are hard on my body. Rest here if you agree (Müze ziyaretleri bedenime çok ağır geliyor. Eğer aynı fikirdeysen burada dinlenebilirsin)” gibi sorunun altını çizen çarpıcı ve net ifadeler yer alıyor. Daha ilgi çekici olan ise sanatçının bu çalışmalarını ilk kez New York’taki Wassaic Project bünyesinde sergilemiş olması çünkü  bu sergi binası yedi kattan oluşuyor ve asansörü bulunmuyor! Finnegan çalışmalarına ilham veren motivasyonu ve amacını şöyle özetliyor: “Çalışmalarımın birincil izleyicisi olarak engelli bireyleri merkeze alarak, deneylerimin engelli bireylerin sadece hoş görüldüğü değil, aynı zamanda birlikte olabileceğimiz ve gelişebileceğimiz ortamlara işaret etmesini ve bunları ortaya koymasını umuyorum.”

Post image Hobileri İşe Dönüştürmek Çok da İyi Bir Fikir Olmayabilir mi?
Hobileri İşe Dönüştürmek Çok da İyi Bir Fikir Olmayabilir mi?

BUSINESS

Calendar 02 Eyl, 2024

Sevdiğin işi yap ve bir gün bile çalışma.” Sıkça duyduğumuz ve ilham verici olduğunu düşündüğümüz bu söz realistik mi?

Hobilerinizi düşünün: Yemek yapmak, spor ya da sanat… Yaptığınız işler için harcadığınızın zamandan vicdan azabı duyduğunuz ya da çevrenizden bu yeteneklerinizi en azından sosyal medyada paylaşarak gelir elde etmeniz önerileri aldığınız mutlaka olmuştur. İşte...

Sevdiğin işi yap ve bir gün bile çalışma.” Sıkça duyduğumuz ve ilham verici olduğunu düşündüğümüz bu söz realistik mi?

Hobilerinizi düşünün: Yemek yapmak, spor ya da sanat… Yaptığınız işler için harcadığınızın zamandan vicdan azabı duyduğunuz ya da çevrenizden bu yeteneklerinizi en azından sosyal medyada paylaşarak gelir elde etmeniz önerileri aldığınız mutlaka olmuştur. İşte Refinery’den Andrea Cheng de tam olarak bu fenomeni Finansal terapist Lindsay Bryan-Podvin’in görüşleri eşliğinde mercek altına alıyor. Bryan-Podvin’e göre: “Pandemi sırasında hobi olarak başlayan yan işlerin büyük bir yükseliş gösterdiğini ve kadınların girişimciliğe ilgi göstermeye başladığını gözlemleniyor. Genellikle, bakım rolleri üstlenen ve geleneksel işlerini bırakarak gelir elde etmek için yaratıcı yollar bulan kadınlar bu durumu yaşıyor. Kreatif üretimleri paraya dönüştürme fırsatına sahip olmak güçlendirici bir şey, ama aynı zamanda hobilerimizin yan işlere dönüşmesi gerektiğini hissettiren sistemleri de düşünmemiz gerekiyor.”

Öte yandan en azından bir ek işe dönüşen hobilerin sayısı yakın zamanda azalacak gibi görünmüyor. Özellikle de kadınlar için. Zira “Money Moves” adlı, kadınların yaşam maliyeti krizine nasıl tepki verdiğini incelemek amacıyla R29 Intelligence tarafından gerçekleştirilen en son çalışmaya göre kadınların %60’ının paranın zihinsel alanlarının yarısından fazlasını kapladığını söylüyor.

Post image Deniz Dibi Temizleme Projesi: Six Senses Kaplankaya'dan Doğa Dostu Faaliyetler
Deniz Dibi Temizleme Projesi: Six Senses Kaplankaya'dan Doğa Dostu Faaliyetler

FARKINDALIK

Calendar 26 Ağu, 2024

Dünya çapındaki Six Senses otellerinde olduğu gibi, karbon ayak izini azaltmak ve doğayı korumak konusundaki faaliyetleri ciddiyetle yürüten Six Senses Kaplankaya, 2024 yılında deniz ekosisteminden daha 7646,70 kg atığı temizleyerek iki yıl içinde toplam 8236,7 kg atığın temizlenmesi ile doğaya ve deniz yaşamına destek sağladığı faaliyetlerini daha geniş kapsamda Kaplankaya ile iş birliği içinde öteye taşıyor.

Doğaya...

Dünya çapındaki Six Senses otellerinde olduğu gibi, karbon ayak izini azaltmak ve doğayı korumak konusundaki faaliyetleri ciddiyetle yürüten Six Senses Kaplankaya, 2024 yılında deniz ekosisteminden daha 7646,70 kg atığı temizleyerek iki yıl içinde toplam 8236,7 kg atığın temizlenmesi ile doğaya ve deniz yaşamına destek sağladığı faaliyetlerini daha geniş kapsamda Kaplankaya ile iş birliği içinde öteye taşıyor.

Doğaya saygı, sürdürülebilirlik, bulunduğu bölge ve yerel kültürleri korumak misyonu kapsamında hayata geçirilen Deniz Dibi Temizleme Projesi ile gerçekleşen geniş çaplı deniz kıyı temizliği ve farkındalık etkinliklerinde; çocuk ve öğrencilerden yerel yönetimlere, gönüllü kuruluşlardan otel çalışanlarına ve misafirlere kadar geniş bir kesim daha temiz bir dünya için yeniden bir araya geliyor.

Projenin hayata geçiş süreci ise şöyle gerçekleşiyor: 12 kilometrelik kıyı şeridini, 151 dalış yapılarak  20 metrelik deniz derinliğini kapsayan bu özel proje için öncelikle 450.000 m2 dip taraması yapılıyor. Kaplankaya Su Sporları’nın uzman dalış ekibi ile biyologlardan oluşan ekip ve gönüllü akademik ekiplerlerden oluşan kaynakları, KAPLANKAYA Sürdürülebilirlik Departmanı ve Six Senses Kaplankaya Sürdürülebilirlik Departmanı’nın iş birliği ve denetimi altında denizin derinliklerinde yatan atıkları toplamakla kalmayıp aynı zamanda yerel balıkçılardan kalan ve hem pasif olarak avlanmaya devam eden hem de mikroplastik kirliliğine neden olarak hayalet ağları da temizleyerek deniz biyoçeşitliliğini korumak ve denizlerin sağlığını güvence altına almak için önemli bir adım atıyor!

Otel misafirleri ve bölge okul öğrencilerini bir araya getirerek çevre bilinci ve toplumsal katılımı teşvik etmek adına da bir fırsat sunan Six Senses Kaplankaya, deniz dibi temizliği çabaları ve sonuçları hakkında yerel balıkçılar ve sakinler gibi yerel paydaşları da bilgilendirerek, çevreyi koruma duygusunun artırılmasına ve denizlerin korunmasının öneminin vurgulanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Post image
"Anime Hub": Spotify'dan Anime Kültürü Girişimi

KÜLTÜR - SANAT

Calendar 23 Ağu, 2024

Niş ilgi alanları arasında sayılan animeler sandığımızdan daha popüler olabilir mi? Spotify böyle düşünüyor olacak ki dünyaca ünlü anime video platformu Crunchyroll ile güçlerini birleştirdünyaca ünlü anime video platformu Crunchyroll ile güçlerini birleştirdiği “Anime Hub” projesiyle anime tutkunlarına özel içerikler sunuyor.

Spotify’daki anime müzik...

Niş ilgi alanları arasında sayılan animeler sandığımızdan daha popüler olabilir mi? Spotify böyle düşünüyor olacak ki dünyaca ünlü anime video platformu Crunchyroll ile güçlerini birleştirdünyaca ünlü anime video platformu Crunchyroll ile güçlerini birleştirdiği “Anime Hub” projesiyle anime tutkunlarına özel içerikler sunuyor.

Spotify’daki anime müzik akışlarında küresel boyutta gerçekleşen %395’lik artışın bu projenin ardındaki itici güç olduğu açık. Spotify platformunda özel olarak hazırlanmış çalma listeleri, podcast’ler ve 250 saatlik şaşırtıcı Japon müzik içeriği sunan Anime Hub’ın içerik yönetimini ise Crunchyroll üstleniyor. Anime tutkunlarının ilgisini çekmesi beklenen özel içerikler arasındaysa; “Crunchyroll Presents: The Anime Effect”  isimli podcast ile en son anime sezonundan müziklerin yer aldığı “Crunchyroll Anime Essentials” gösteriliyor. Japon kültürünün yaygınlaşmasına ve sektörün geleceğine dair önemli bir proje olarak görülen Anime Hub’ı keşfetmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Post image Sürdürülebilir Kumaşlar: Türkiye'de Çevre Dostu Moda Uygulamaları
Sürdürülebilir Kumaşlar: Türkiye'de Çevre Dostu Moda Uygulamaları

BUSINESS

Calendar 23 Ağu, 2024

Çevre dostu tekstiller ve geleneksel tekniklerdeki gelişmeler, sürdürülebilir üretim süreçlerine doğru önemli bir değişim sunuyor. Çevre bilincine sahip tüketiciler sayesinde yükselen bu niş pazar artık tekstil sektöründe resmi iş fırsatları yaratma çabaları, kayıt dışı istihdam ve düşük ücretler gibi sorunları ele alarak ekonomik büyümeyi teşvik ediyor. Bu gelişimlerin bel kemiği halini alan sürdürülebilir...

Çevre dostu tekstiller ve geleneksel tekniklerdeki gelişmeler, sürdürülebilir üretim süreçlerine doğru önemli bir değişim sunuyor. Çevre bilincine sahip tüketiciler sayesinde yükselen bu niş pazar artık tekstil sektöründe resmi iş fırsatları yaratma çabaları, kayıt dışı istihdam ve düşük ücretler gibi sorunları ele alarak ekonomik büyümeyi teşvik ediyor. Bu gelişimlerin bel kemiği halini alan sürdürülebilir kumaşlar da özellikle bu alanda öne çıkan Türkiye’yi ilgilendiriyor.

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Türkiye ofisi, EkoDoku Kadın Sürdürülebilir Yaşam Kooperatifi ile iş birliği yaparak çevre dostu tekstilleri teşvik etmek ve hızlı modanın çevresel etkilerini vurgulamak amacıyla bir girişim başlatmış durummda. ILO yetkililerinin saha ziyaretleriyle yönlendirilen ve ILO’nun teknik ve finansal desteğiyle güçlendirilen bu çaba, Türkiye’de sürdürülebilir moda uygulamalarını geliştirmeyi hedefliyor. EkoDoku, doğa bazlı kumaşlar ve geleneksel tekniklerden üretilen benzersiz bir koleksiyonun yaratılmasına öncülük etmeyi böylece de sürdürülebilir tekstilleri savunmayı ve resmi iş fırsatları yaratmayı amaç ediniyor.

preloader Lütfen bekleyin...
theMagger Banner
Advertisement
preloader
loading
icon icon icon icon icon
warning

Adblock'unuzu Kapatmaya Ne Dersiniz?

theMagger, sponsorluk ve reklamlarla gelişen bir platform.

AdBlock'unuzu kapatarak beraber büyüdüğümüz markaların yaratıcı reklamlarını görebilir; siz de bizlere dolaylı olarak katkıda bulunabilirsiniz.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement