Magarsus: Tüccarlıkla Mafyalık Arasında Serpilen Bir Adana Dizisi
Birkaç yıl öncesine dek yerli dizilere beklentisiz şekilde başlıyordum, son zamanlarda ise direkt önyargılı şekilde başlıyorum… Malum, dijital platformların nitelik yerine nicelik dediği şu dönemde birbirine benzemeyen, eli yüzü düzgün yapımlar izlemek kolay olmuyor. Fakat ummadığım bir şey oldu ve Magarsus beni hızlı bir şekilde içine aldı. Adana’nın bir ilçesinde bahçecilik konusunda “sektör” lideri olan Kurak ailesine odaklanıyor dizi. Temposu ve gerçekçilik seviyesiyle her izleyici profilini tavlayabilecek bir dizi. İlk 3 bölüm itibarıyla kimseyi pişman etmeyeceğini düşünüyorum, ilgilisi için adres Blutv.
Dizinin odağındaki ailenin babasına Ercan Kesal hayat veriyor. Bildiğimiz Ercan Kesal performansı. Role çok uygun ve diğer ana karakterlerle yani çocuklarıyla kendine has bir iletişimi var. Ataerkil bir atmosferde geçen bu bahçecilik işlerinde en göze çarpan karakter Florida’dada tarım okumuş Tansu ismindeki hanımefendi. Kendisini Merve Dizdar canlandırıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere ailenin okumuş olanı kendisi fakat ileride şirketi devralması konusunda soru işaretleri var. Zira şirket İstanbul dizilerindeki ne iş yaptığı belli olmayan steril holdinglerden değil. En kıllı olanın baskınlaşabildiği erkek oğlu erkek bir ortam. Bu noktada iyi bir aks kurulabilir gibi görülüyor.
Diğer çocuk ise Çağlar Ertuğrul’un karakteri. Kendisi okumamış, okumadığı gibi işi mutfağında da öğrenmeye tenezzül etmemiş, sahte kabadayılıkları ve pek de yüksek olmayan IQ’su ile terör estiren bir oğlan. Şivesiyle ilgili bazı soru işaretleri olsa da, geçmiş kariyerindeki rollerine bakarsak bu diziyle cesurca bir adım atmış. Başarılı bir performans da veriyor. Bir de bu çocukların dışında bir “yeğen” karakteri var. Berkay Ateş’in canlandırdığı bu tutuk karakter, dizideki en iyi performans olarak nitelendirilebilir. Zamanında depremde yaşadığı travma ile üzerine yapışmış olan çeşitli sıkıntılardan kurtulamayan bu adamın mücadelesini izlemek benim dizideki en ilgimi çeken şey oldu şu ana dek.
Editör Notu: Yazının bu bölümünden sonrası spoiler içermektedir.
Hakkında çok da bir fikrimiz olmayan diğer kız kardeşin aşk hayatı üzerinden Beton’a dair yeni şeyler göreceğiz gibi. 2. bölümün sonunda sürpriz bir şekilde silahlı saldırıya kurban giden babanın geride bıraktığı enkazı devralacak bir karakter yok gibiydi. Ta ki 3. bölümde Kilisli uyuşturucu mafyasının avlusunda yapılan şova dek… Sınırların yavaş yavaş çizilmeye başlandığı, mafyatik klişelerin düşük doz tutulduğu, Toygar Işıklı’nın şahane müzikleriyle ve memleketim Adana’nın karikatürize edilmediği bir yapım izlemenin verdiği keyif cidden başka oldu. Umarım sezonun sonuna dek bu seviyede devam eder.
Sinema dünyasına ve filmlere dair paylaşımlarıma Instagram üzerindeki film blogumdan (@atıptutuyorum) ulaşabilirsiniz.
Kapak Fotoğrafı: Cumhuriyet
İlginizi çekebilir: Eralp Alper’den Prens
İlk yorumu siz yazın!