

Pamuk Prenses ve 7 Skandal: Hollywood Gündemini Esir Alan Uyarlama
Son derece özgün skandallarla Hollywood gündemini esir alan yeni Pamuk Prenses filminin çeperinde gelişen enteresan detaylara odaklanmak isteyenler için özel bir içerik. Disney’in bu son uyarlaması, daha vizyona girmeden yılın en büyük tartışmalarından birini yarattı.

İsrail & Filistin savaşı, Trump, Peter Dinklage ve daha fazlası… Başrollerinde Filistin destekçisi Rachel Zegler ve İsrail destekçisi Gal Gadot’un yer almasının haricinde bir çok ‘mevzu’ barındıran bu filmin yaratım ve pazarlama sürecinde yaşananlara şöyle bir göz atalım.
1- Rachel Zegler’in Pamuk Prenses, Gal Gadot’un kötü kraliçe rolünde olması, politik anlamda hatırı sayılır çapta bir Hollywood kaosu çıkardı. Zegler’in Filistin yanlısı, Gadot’un İsrail yanlısı açıklamaları ateşe iyice harladı. Buradan metaforik çıkarımlar yapmanın çok olası olduğunu bilen yapımcıların bu konuda stratejik tercihlerde bulunduğunu düşünüyorsanız bence çok da haksız sayılmazsınız.
2- Pamuk Prensesimiz Zegler “Umarım Trump’ın da, ona oy verenlerin de iki yakası bir araya gelmez” şeklinde bir açıklama yapıp yüksek gerilimi başka hatta da sıçrattı. Ha sonrasında biraz fazla tepki gösterdim diyerek özür dilese de, bu konudaki hislerinin ne olduğunu anlamamak mümkün değil.
3- Her şeye rağmen 7 cüce oyuncu cast ederek cücelere daha fazla imkan tanınması gerektiği yönünde bir kamuoyu oluşturulmaya çalışıldı. Fakat bunun üstüne ünlü oyuncu Peter Dinklage “Bula bula bu fikri mi buldunuz?” şeklinde bir çıkış yapınca, Disney cüceleri animasyon olarak tasarlamaya karar verdi, hem de oldukça tatsız şekilde…

4- Disney, Pamuk Prenses rolü için Kolombiya asıllı oyuncuyla anlaştığında, filme dair en sansasyonel mevzunun bu olacağını zannedenler çok yanıldı…
5- 200 milyon dolar bütçeli filmin gişede yaşayacağı sıkıntılar da, yapımcının bundan sonrasında basacağı tuşları da şekillendirecek gibi.
6- Eski bir çizgifilm olmasından mütevellit, Pamuk Prenses’in 7 erkek cücenin ev işlerini yaptığı ve kendisini ancak bir beyaz atlı prensinin kurtarabileceğine dair eski kafalı bir romantizm sunuyor olması şu an tartışma konusu. 2025 yılında böyle uyarlamaya ne kadar ihtiyaç olduğu sık sık tartışılıyor…
7- Filmin pazarlama sürecinde iletişim sıkıntıları da çok kez yaşandı, özellikle galalara çağrılmayan ABD’li ve Avrupalı gazeteciler bu konuları eleştirel bir dille köşelerinde ele aldı.
Sinema dünyasına ve filmlere dair paylaşımlarıma Instagram üzerindeki film blogumdan (@atıptutuyorum) ulaşabilirsiniz.
Kapak Fotoğrafı: Disney
İlginizi çekebilir: Eralp Alper’den Borderline
İlk yorumu siz yazın!