Meryem Uzerli ve Burak Berkay Akgül’ün başrollerinde oynadığı, Zafer Algöz, Şevval Sam, Emre Karayel ve Derya Alabora gibi isimlerin de yer aldığı ‘RU’, Ege kıyılarında geçen, tartışmalara gebe bir aşk hikayesi anlatıyor. Öncesinde başka bir dizi platformu için çekilen fakat sonrasında haklarını Gain Medya’nın satın almasıyla beraber 24 Mayıs’ta platformda yayınlanmaya başlanan dizinin yönetmenliğini de Bahadır Karataş ve Burak Çaldır üstleniyor. Ulusal kanallarda yayınlanan seyri neredeyse imkansız olan yaz dizilerinin yerine alternatif arayan, kolay izlenebilir ama eli yüzü düzgün bir yaz dizisi istiyorum diyenler için ideal bir tercih. Özellikle Urla merkezde, sahilde ve fine dining konseptli restoranda vakit geçirerek bedavadan mini bir tatil yapma şansı arayanlara da ilaç olabilir…

Fotoğraf: RU

Ana karakterlerimiz Reyan ve Uzer. Reyan şarap uzmanı bir restoran işletmecisi, kocası Emir de şef olarak restoranda çalışıyor. Reyan daha sakin ve mülayim bir çizgide gözükürken, Emir’in dangalak olduğunu anlamamız için bir iki saniye yetiyor. Çalkantılı bir karı koca ilişkisinin ortasına yıldırım gibi düşen isim ise 18 yaşındaki Uzer. Reyan’ın 38 yaşında olmasından ötürü bol keseden dağıtılan soru işaretleri üstümüzü serpiştirilirken, anlatı yavaşça bu ikiliye odaklanmaya başlıyor. Reyan’ın kendi ‘yavan’ çevresini ve pek de matah bir ilişki kuramadığı annesini bu süreçte tanıyoruz. Uzer ise tam tersine bu noktada çok şanslı, hem annesi hem de arkadaşlarıyla harikulade bir ilişkisi var. Aralarındaki fitil yanarken etraftaki bazı öğelere de zarar vermeye başlıyor haliyle, ahlakçı bir çerçeveden bakmak isteyenlerle, nezih yazlık ortamları görmek için izleyenleri tek potada ufalayacak bir finale hazırlanıyor dizi…

Editör Notu: Yazının devamı spoiler içermektedir.

Fotoğraf: RU

Zafer Algöz’ün canlandırdığı Tümsek karakterine antipati duymamış olmam benim için büyük bir sürpriz oldu. Zira kendisinin Cem Yılmaz filmlerindeki aşırıya kaçan performansları pek ilgimi çekmezken, burada tam anlamıyla kendisine cuk oturan bir karaktere hayat vermiş diyebilirim. Şevval Sam tercihi içinse aynı şeyi söyleyemem, aurası ve alımlılığıyla gözleri dolduran Şevval hanımdan zorlayarak Ege teyzesi çıkarmaya çalışma işi biraz göze batıyor sanki. Emre Karayel olağanüstü. Genç oyuncuların performansları da belli bir seviyede. Fakat tabii ki diziyi sırtlayan bir karakter varsa o da Reyan… Hem dinginliği hem de güzelliği ile dikkatleri üzerine toplayan Meryem Uzerli’nin türk televizyonları için oldukça cesur sayılabilecek sahnelerinin de pek konuşulmamış olmasının tek sebebi, dizinin Netflix’te yayınlanmamış olması sanırım. Ki bu dizinin o ‘çıtır çerezliği’ Netflix’teki aynı tarzda yayınlanan yerli dizilerden daha geçerliydi bence.

Fotoğraf: RU

Çatışmayı sadece yaş farkından kurmaması, karı koca ilişkisindeki gediklere girmesi, alkolik egolu erkek gözlemleri, karakterlerinin zayıflıklarına odaklanmaktan çekinmeyip cennet gibi bir ortam içerisinde biraz yüzeysel de kalsa kırılganlıkları resmedebilmiş olması, diziyi benim nezdimde başarılı kılıyor. Gonca Vuslateri’nin canlandırdığı karakterin verdiği huzursuzluğu tek cümleyle tarif edemem, ama söylemeden de geçemeyecektim. Şevval Sam’ın rolüne keşke başkası olsaydı dedim ama finalde senaryo “Şevval Sam zaten yok” diyerek küçük bir latife yapmış oluyor. Sinematografinin ve oyunculukların taşıdığı RU’da negatif yanlar çok kolay üstü örtülebilir şeylerden oluşuyor. O yüzden bu keyifli dizide emeği geçen herkesin eline sağlık, önümüzdeki yaza 2. sezonunu bitirmiş olsanız ne güzel olur diyorum… Sevgiler.

 Sinema dünyasına ve filmlere dair paylaşımlarıma Instagram üzerindeki film blogumdan (@atıptutuyorum) ulaşabilirsiniz.

Kapak Fotoğrafı: Ru Dizisi

İlginizi çekebilir: Eralp Alper’den Federer