İlk yorumu siz yazın!
Sosyal Medyayla Mesafeyi Korumak: 5 Etkili Öneri
Evlerimizde olduğumuz bu zamanlarda, kimi zaman bizi zorlayan konulardan biri olan efektif sosyal medya kullanımını 5 başlıkta inceleyelim istedim. Olabildiğince açıkça anlatmaya çalıştığım, sosyal medyayı doğru kullanma yollarını keyifle okumanız dileğiyle.
Uyandıktan sonra ilk birkaç saat sosyal medya detoksu yapın.
Üretkenliği artırdığı kanıtlanan bir teknik, günün ilk birkaç saati kendi kendinize tüm sosyal medyaya yasak koymak. Açıkçası, Twitter’ı sabah gazetesi gibi her gün kontrol etmek, kişisel olarak benim için hiçbir zaman olumlu sonuç vermedi. Ve söz ettiğim, sabah saatlerinde sosyal medya detoksu kuralı, aynı zamanda Saint Belford‘un sabah ritüelinin güçlü bir parçasıydı. Bunun sadece üretkenliğim değil, genel mutluluğum üzerinde de derin bir etkisi olduğunu söyleyebilirim.
Sosyal medya kullanımınızı zamanlayın.
Sosyal medya kullanımınız için zaman anlamında bir hedef belirleyin. Bu, kullanımınıza bağlı olarak, 60 dakikalık bir başlangıç olabilir. Önceki günlere ait kayıtlı kullanımınızdan %25 daha azla başlamayı deneyebilirsiniz. Bunun için birçoğunuzun telefonlarında da olabileceğini düşündüğüm aşağıdaki uygulamaları öneriyorum.
Apple Ekran Süresi: Ekran saati, gün için ayarladığınız sürenin 5 dakikasına sahip olduğunuzda sizi uyarıyor ve ardından seçtiğiniz tüm uygulamaları sizin için kitliyor.
Asana: Asana, favori özelliklerinin masaüstü sürümüne de entegre olduğu basit bir uygulama. Görevleri “tamamlandı” olarak işaretleyebilir, yeni görevler oluşturabilirsiniz.
Forest: Uygulamayı son bir yıldır kullanıyorum ve çok efektif olduğunu düşünüyorum. Konsantre olmanız gereken işleriniz varsa ve bu sürede sosyal medyayla iletişiminizi azaltmak istiyorsanız, Forest sayesinde bunu yapmanız mümkün. Uygulama kullanımı çok basit olmakla birlikte, zamanlayıcıyı ne kadar süre ayarladığınıza bağlı olarak, sizin adınıza dikilecek olan gerçek ağaç onun üzerinde büyüdükçe geri sayımını görebilirsiniz. Ayrıca en üstteki, “Telefonunuzu bırakın!” veya “Bana bakma!” gibi uyarılar sayesinde işinize tamamen motive olabilirsiniz.
The Hapiness Planner: Mutluluk planlayıcısı uygulaması, kullanıcılara planlama konusunda zihin ve mutluluk merkezli bir yaklaşım sunmayı amaçlayan; kendinizin sağlık, verimlilik ve mutluluk kategorilerinde ne noktada olduğunu takip edebileceğiniz bir uygulama.
Minimalist: Bu uygulama, normal yapılacaklar listelerindeki seçeneklerden kolayca dikkati dağılanlar, bunalanlar ve liste yapımına daha akıcı bir yaklaşım arayanlar için mükemmel.
Sosyal medya bildirimlerinizi kapatın.
Bu, feed’lerinizi kontrol etme miktarınızı azaltmak için basit bir yöntem ve sonunda cihazınızı günlük olarak kullanma miktarınızı azaltıyor, sizi yaptığınız önemli işlere odaklıyor. Bildirimlerin teslim edilme şeklini bile özelleştirebiliyorsunuz, önemlileri kategorize edip farklı titreşim sesleri kullanmak gibi örneğin.
Sosyal medya dışında ne yapabileceğinize odaklanın.
Herkesin muhakkak bir hobisi veya kendini geliştirmek istediği bir yönü vardır, işte bu yüzden sosyal medya dışında yapabileceklerinize odaklanmak iyi bir yol. Evet, şimdi elinize bir kağıt kalem alın ve size iyi gelenleri, yapmaktan çok keyif aldığınız şeyleri yazın. Bir zaman sonra onlara sosyal medyadan daha çok vakit ayırdığınızı göreceksiniz.
Sizi geliştirmeyen hesapları sessize alın, uygulamaları silin.
Bu başlık birçoğumuz için daha zor olabilir, çünkü bazen hayatta bazı şeyleri mecburiyetten yaparız. Hepimizin sosyal medya hesabında gereksiz bulduğu uygulamalar ve hesaplar mutlaka vardır. Cesaret edin ve uygulamaları silin, hesapları takipten çıkın veya bunu kibarca sessize alarak da yapabilirsiniz. Unutmayın size bir şey kazandırmayan uygulamaları biriktirmek ve sizi geliştirmeyen hesapları takip etmek sadece zaman kaybı.
Şimdi düşünün, siz hangilerini yapıyorsunuz? Zamanınızı iyi yönetmenin sizce de artık vakti gelmedi mi?
Kapak fotoğrafı: Unsplash / lalo Hernandez
Çok faydalı bir yazı,şu ara tüm insanlığı zorunlu olarak esir almış durumda,uygulanabilirliği kişiden kişiye değişebileceği gibi,benim gibi kademeli olarak uygulamaya başlayacak olanlara,kolay gelsin,