fbpx
theMagger Banner
theMagger: Keşfedin ve Paylaşın. Nasıl mı?
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Haberler

Post image Micro Influencer'ların Yükselişi: 2024'ün Öne Çıkan Marketing Trendi
Micro Influencer'ların Yükselişi: 2024'ün Öne Çıkan Marketing Trendi

BUSINESS

Calendar 17 Kas, 2023

‘Influencer marketing’in yükselişi her yeni yılda pazarlama trendleri arasında karşımıza çıkmayı sürdürüyor ancak bu durum influencer habitatının ve markaların tercihlerinin aynı olduğu anlamına gelmiyor.

Markalar iş birlikleri yapacakları influencer’ları seçerken geçmişte olduğundan çok daha özenliler. 2024 ‘influencer marketing’ dünyasında takipçi sayısının yerini üretilen içeriklerin kalitesi, niş bir kitleye sahip olmak, güvenilirlik gibi kriterler alıyor. 1000-10000 arasında takipçi sayısına sahip ‘micro influencer’ların geniş bir erişim alanı olmasa da sadık takipçileri (ve yüksek katılım oranları) onları marka ortaklıkları için çekici kılmaya başlıyor. Ayın şekilde müzik, spor ve sanatın belirli alanlarına dair içerik üreten ve bu özellikleriyle niş bir takipçi kitlesine sahip olan ‘influencer’lar da ilgi odağı olmaya başlıyor. Yani ‘infleuncer’ların bu kimliklerinin dışında özel bir çalışma alanları olması onları daha cazip hale getiriyor. Son dönemde markaların ödüllü sporcular, müzisyenler, sanatçılar ve yazarlarla çalışmaya başlamasını altındaki motivasyon da tam olarak burada yatıyor.

Markaların %48’i, bir içerik oluşturucunun hedef kitlesiyle olan ilişkisinin başarılı bir ortaklık için en önemli faktör olduğunu söylüyor. Micro influencer’ların hedef kitlelerinin daha küçük oluşu da onların takipçileriyle birebir etkileşim kurabilmelerini sağlıyor. %6’lık etkileşim oranına sahip olan mikro influencerlar sektördeki en yüksek etkileşim oranına sahip. Bunun yanı sıra tüketiciler micro influencerlar’ı güvenebilecekleri gerçek insanlar olarak görüyor. Gençlerin %70’inin influencerlara ünlülerden daha fazla güvenmesi şaşırtıcı değil. Markalar için bir diğer tercih nedeni ise; micro influencer’ların çok takipçili influencer’lara göre çok daha uygun ücret taleplerinde bulunuyor olmaları; böylelikle düşük bir bütçeyle daha fazla yatırım getirisi elde edilebiliyor.

preloader
Post image Bkm Mutfak: Şef İhsan Can Öztürk’ün Menüsüyle Filmsel Lezzetler
Bkm Mutfak: Şef İhsan Can Öztürk’ün Menüsüyle Filmsel Lezzetler

MEKAN & RESTORAN

Calendar 19 Mar, 2024

Global gastronomi için yükselen komedi kulüp&restoran deneyiminin Türkiye öncülerinden birinin 2012 gibi erken bir yılda başladığı hiç dikkatinizi çekmiş miydi? Bkm Mutfak Çarşı, Bkm Mutfak Uniq’in restoran ve komedi kulübü konseptinin en yenisi Bkm Mutfak Kadıköy, Kadıköy’ün tarihi Kadife Sokak’ında açıldı. Yılmaz Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen BKM Mutfak konseptine eklenen yeni mekanda, şef...

Global gastronomi için yükselen komedi kulüp&restoran deneyiminin Türkiye öncülerinden birinin 2012 gibi erken bir yılda başladığı hiç dikkatinizi çekmiş miydi? Bkm Mutfak Çarşı, Bkm Mutfak Uniq’in restoran ve komedi kulübü konseptinin en yenisi Bkm Mutfak Kadıköy, Kadıköy’ün tarihi Kadife Sokak’ında açıldı. Yılmaz Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen BKM Mutfak konseptine eklenen yeni mekanda, şef İhsan Can Öztürk’ün imza attığı zengin menüde yer alan tüm reçeteler de tahmin edilebileceği gibi isimlerini Yılmaz Erdoğan’ın da bir parçası olduğu ünlü filmlerden alıyor. Menüde bulunan dünya lezzetleri Vizontele”, “Ekşi Elmalar”, “Organize İşler”, “Mükremin”, “Ateşböceği” ve “İnci Taneleri” gibi isimlerle karşımıza çıkıyor.

preloader Lütfen bekleyin...
theMagger Banner
Advertisement
preloader
loading
icon icon icon icon icon
warning

Adblock'unuzu Kapatmaya Ne Dersiniz?

theMagger, sponsorluk ve reklamlarla gelişen bir platform.

AdBlock'unuzu kapatarak beraber büyüdüğümüz markaların yaratıcı reklamlarını görebilir; siz de bizlere dolaylı olarak katkıda bulunabilirsiniz.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement