fbpx
theMagger Banner
theMagger: Keşfedin ve Paylaşın. Nasıl mı?
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Haberler

Post image Restoran Menüleri: Gastronominin Zaman Kapsülleri
Restoran Menüleri: Gastronominin Zaman Kapsülleri

GASTRONOMİ

Calendar 09 Şub, 2024

Restoran menülerinin bir dönemin konforunu, alışkanlıklarını, lezzetlerini ve değerlerini yansıtan bir kültür zaman kapsülleri olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz. The New York Times ekibi, yıllık favori restoranlar listelerinin adaylarını bulmak üzere Amerika’daki onlarca restoranı dolaşırken bugünün dışarıda yeme kültürünü şekillendiren faktörleri de mercek altına alıyor.

Farklı kültür, mutfak alışkanlıkları ve fiyat aralıklarına sahip 121 restoran menüsünü inceleyen The New Yorl Times’ın dikkat çeken bulguları arasında şunlar var:

-Cüzdanlar gibi menüler de küçülmüş durumda. Çoğu restoran dikey, yarım sayfalık, elde tutması kolay, aralarında seçim yapılabilecek az öge olan küçük menüleri tercih ediyor. Ayrıca restoranlar menülerine canlı renkleri ve illüstrasyonları dahil ediyor. Tasarım stüdyosu Polonsky & Friends’e bunun nedenini şöyle açıklıyor: “Tıpkı moda markaları gibi restoranlar da marka haline geliyor. İnsanlar her yerde logoların olmasından bıktı, ancak bir simgeye/maskota sahip olmaksa ayırt edici olmanın ancak çok da belirgin olmayan bir yolu.

-Menüleri yapılandırırken, birçok restoran geleneksel öğünlere göre ayrımdan uzaklaşıyor. Ayrıca değerlerini daha iyi aktarmaya çalışıyorlar. Tarladan sofraya hareketi, her yerel tedarikçinin listelendiği menülere ilham veriyor. İşçi haklarına yapılan vurgularsa, işletme sahiplerini her çalışana kredi vermeye veya sağlık sigortası sağladıklarını belirtmeye teşvik ediyor.

-Bazı menüler sadece yönetici şefi değil tüm personeli ve bazı durumlarda tercih ettikleri cinsiyet zamirlerini listeliyor.

-Müşterilere yalnızca kendilerini düşünerek sipariş verme veya çeşitli yemekleri paylaşma esnekliği sağlayan bir format olarak yiyeceklerin boyutuna dayalı kategoriler, son yıllarda menülerde popülerleşiyor.

preloader
Post image Bkm Mutfak: Şef İhsan Can Öztürk’ün Menüsüyle Filmsel Lezzetler
Bkm Mutfak: Şef İhsan Can Öztürk’ün Menüsüyle Filmsel Lezzetler

MEKAN & RESTORAN

Calendar 19 Mar, 2024

Global gastronomi için yükselen komedi kulüp&restoran deneyiminin Türkiye öncülerinden birinin 2012 gibi erken bir yılda başladığı hiç dikkatinizi çekmiş miydi? Bkm Mutfak Çarşı, Bkm Mutfak Uniq’in restoran ve komedi kulübü konseptinin en yenisi Bkm Mutfak Kadıköy, Kadıköy’ün tarihi Kadife Sokak’ında açıldı. Yılmaz Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen BKM Mutfak konseptine eklenen yeni mekanda, şef...

Global gastronomi için yükselen komedi kulüp&restoran deneyiminin Türkiye öncülerinden birinin 2012 gibi erken bir yılda başladığı hiç dikkatinizi çekmiş miydi? Bkm Mutfak Çarşı, Bkm Mutfak Uniq’in restoran ve komedi kulübü konseptinin en yenisi Bkm Mutfak Kadıköy, Kadıköy’ün tarihi Kadife Sokak’ında açıldı. Yılmaz Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen BKM Mutfak konseptine eklenen yeni mekanda, şef İhsan Can Öztürk’ün imza attığı zengin menüde yer alan tüm reçeteler de tahmin edilebileceği gibi isimlerini Yılmaz Erdoğan’ın da bir parçası olduğu ünlü filmlerden alıyor. Menüde bulunan dünya lezzetleri Vizontele”, “Ekşi Elmalar”, “Organize İşler”, “Mükremin”, “Ateşböceği” ve “İnci Taneleri” gibi isimlerle karşımıza çıkıyor.

preloader Lütfen bekleyin...
theMagger Banner
preloader
loading
icon icon icon icon icon
warning

Adblock'unuzu Kapatmaya Ne Dersiniz?

theMagger, sponsorluk ve reklamlarla gelişen bir platform.

AdBlock'unuzu kapatarak beraber büyüdüğümüz markaların yaratıcı reklamlarını görebilir; siz de bizlere dolaylı olarak katkıda bulunabilirsiniz.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement