fbpx
theMagger Banner
theMagger: Keşfedin ve Paylaşın. Nasıl mı?
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Haberler

Post image 'Emodiversity': Aşağı Kaydırma Bağımlılığında Arınmak için Ritüeller
'Emodiversity': Aşağı Kaydırma Bağımlılığında Arınmak için Ritüeller

HABERLER - SLIDER

Calendar 18 Nis, 2024

Harvard Business School profesörlerinden Michael Norton, ritüelleri emodiversity yani duygusal çeşitlilik yaratmak için kullanabileceğimizi vurguluyor.

İnsanların genellikle günün belirli bir dönemini işaretlemek veya kendilerini motive etmek için her zaman kendi ritüellerini doğaçlama olarak yaptıklarını söyleyen Norton (koşmadan önce ayakkabılarını belirli bir şekilde bağlamak, akşam yemeğinden önce bir dizi mum yakmak ve önemli iş toplantılarından önce bir mantra okumak vb.) bunların bilinçaltında gerçekleşmesine izin vermek yerine, başka türlü tanıyamayabilecekleri ritüelleri tanımlamalarını öneriyor: “Düşünmek, kendinizi buna kaptırmak ve ekstra keyif almak gerçekten biraz zaman ve alan gerekiyor. Bu anlamlı eylemler duygusal deneyimlerini olumlu bir şekilde geliştirebilir ve duygusal çeşitliliği sağlayabilirler.

Norton’un önerdiği yöntemi ilgi çekici kılan önemli bir nokta da bir ritüelin, kendimizi dağınık ve daha az bağlı hissetmemize neden olan, ‘kıyamet kaydırm’doomscrolling’ gibi dürtü odaklı dijital davranışlara karşı bir siper olabilmesi. Doğru zamanda doğru ritüel, birinin telefonuna uzanıp sonuçta tatmin edici olmayan bir dikkat dağıtıcı şey yapmasını engelleyebiliyor. Bunun için önerilen üç temek alışkanlık ise şu şekilde: telefona sabah uyanır uyanmaz dokunamamanız için onu uyumadan önce sabah ritüelinizden uzaklaştıracak bambaşka bir odada bırakmak, sevdiklerinizle zaman geçirirken telefonunuzu ‘do not disturb’ moduna alıp çantanızdan çıkarmamak ve haberleri okumak gibi halihazırda telefonunuzu içeren ritüellerinizden uygun olanlarından çıkartmak (Örneğin; maillere ve haberlere yalnızca sabahları işe başlamadan önce 10 dk iş bilgisayarınızdan bakmak)

preloader
Post image Beklenen Kitaplar: Sonbahar Sezonunun Okuma Listesi
Beklenen Kitaplar: Sonbahar Sezonunun Okuma Listesi

HABERLER - SLIDER

Calendar 05 Eyl, 2024

Her yıl, yayınevleri en çok konuşulan yeni kitaplarını okul dönemi başlangıcı için sakladığını ve bu kitapların ağırlıklı olarak Eylül ve Ekim aylarında piyasaya çıktığını biliyoruz. Bu yıl da diğerlerinden farklı değil! Havaların soğuması ve yeni iş & okul sezonunun başlangıcı adaptasyon güçlüğüne neden olsa da bu dönem aynı zamanda sevilen yazarlardan uzun zamandır beklediğimiz çalışmaların...

Her yıl, yayınevleri en çok konuşulan yeni kitaplarını okul dönemi başlangıcı için sakladığını ve bu kitapların ağırlıklı olarak Eylül ve Ekim aylarında piyasaya çıktığını biliyoruz. Bu yıl da diğerlerinden farklı değil! Havaların soğuması ve yeni iş & okul sezonunun başlangıcı adaptasyon güçlüğüne neden olsa da bu dönem aynı zamanda sevilen yazarlardan uzun zamandır beklediğimiz çalışmaların müjdesini veriyor:

Creation Lake | Rachel Kushner (3 Eylül): 34 yaşındaki gizli ajan Sadie Smith’in hikayesini anlatan romanın hedef kitlesinde Killing Eve hayranları yer alıyor. Kitabın konusu şöyle özetleniyor: Fransız muhaliflerin bir komününe sızmakla görevlendirilen Sadie, cinsel çekiciliğini kullanarak genç ve zengin bir Fransız olan Lucien’i kendisine yardım etmeye ikna eder ancak işbirliğinin sonuçları, ikisinin de hayal edebileceğinden çok daha sinsi ve yıkıcı olur.

Entitlement | Rumaan Alam (17 Eylül): 2018’de çıkardığı, dönemin ruhunu yakalayan romanı That Kind of Mother ve geçtiğimi yıl Netflix tarafından uyarlanan Leave the World Behind ile ismini duyuran Rumaan Alam’ın yeni kitabında öğretmenlik kariyerini bırakarak yaşlı bir milyarderin vakfında çalışmaya başlayan ancak bu zengin dünyaya adım attıkça, güce olan yakınlık karar alma süreçlerine sızmaya ve kendilik algısını aşındırmaya başladığını keşfeden 30 yaşında siyahi bir kadın olan Brooke’un hikayesini merkeze alıyor.

The Empusium | Olga Tokarczuk (24 Eylül): Polonyalı, Nobel Edebiyat ödüllü şair ve yazar Olga Tokarczuk’un yeni kitabı, I. Dünya Savaşı öncesinde bir sağlık merkezinde geçiyor ve kendisi ve dünyadaki yeriyle mücadele eden saf bir gencin hikâyesini anlatıyor. Editörü, beklentileri yükselten ancak hayal kırıklığı yaratmamayı başaracak kadar akıcı olduğu söylenen kitabı şöyle tanımlıyor: “Dünyanın karmaşıklığına rağmen her şeyi basit kategorilere ayırmanın tehlikelerini ele alan, keskin bakışlı bir roman.”

Intermezzo | Sally Rooney (24 Eylül): “Y jenerasyonunun edebî sesi” ve “Snapchat neslinin Salinger’ı” olarak gösterilen Sally Rooney’nin yeni romanı, babalarının ölümünden sonra farklı türde romantik ilişkilere giren iki kardeşi konu ediniyor. “Normal İnsanlar”, “Arkadaşlarla Sohbetler” gibi romanlarında olduğu üzere Intermezzo’da da romantik ilişkileri odak noktasına alan yazar, yeni kitabında da eleştiri konusu edilen sade dilini koruyor.

A Voyage Around the Queen | Craig Brown (1 Ekim): Craig Brown’ın yeni kitabı; kraliyet ailesine ilgi duyan ancak okuma seçeneklerinin fazlalığından bunalanlar için kitabı keyifli bir başlangıç noktası sunuyor. Mizah ustası olarak değerlendirilen yazar A Voyage Around the Qeen’de, merhum Kraliçe II. Elizabeth hakkında canlı ve eğlenceli anekdotlar paylaşıyor. Yazarın kronolojik bir biyografi olmadığını özellikle belirttiği kitap, benzerlerinden farklı olarak kraliçeye dair eğlenceli bir anlatı sunuyor.

Post image Mehmet Güleryüz'ün Ardından: Çağdaş Türk Sanatının Öncü İsmine Saygıyla
Mehmet Güleryüz'ün Ardından: Çağdaş Türk Sanatının Öncü İsmine Saygıyla

KÜLTÜR - SANAT

Calendar 05 Eyl, 2024

Yakın zamanda yaşamını yitiren Çağdaş Türk sanatının öncü isimlerinden Mehmet Güleryüz’ün ardından 80’li yıllardan beri Türkiye’de modern sanatın gelişimine sunduğu katkıları saygıyla anıyoruz.

Tiyatro ile de güçlü bir ilişki kurmuş olan Mehmet Güleryüz, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde gördüğü eğitimin ardından devlet bursu ile resim ve Lithografie ihtisası...

Yakın zamanda yaşamını yitiren Çağdaş Türk sanatının öncü isimlerinden Mehmet Güleryüz’ün ardından 80’li yıllardan beri Türkiye’de modern sanatın gelişimine sunduğu katkıları saygıyla anıyoruz.

Tiyatro ile de güçlü bir ilişki kurmuş olan Mehmet Güleryüz, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde gördüğü eğitimin ardından devlet bursu ile resim ve Lithografie ihtisası yapmak üzere gittiği Paris’te Pont des Arts’a gitti ve burada ilk heykellerini yaptı. 80’li yıllardan itibaren yurt içinde ve yurt dışında tanınır hale gelen sanatçı, eserlerinde toplumsal durumlar, bireysel acılar ve sosyal adaletsizlikleri ele aldı. Kariyerine; Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Kurucu Başkanlığı, Bilkent Üniversitesi’nde misafir öğretim görevliliği, oyunculuk gibi pek çok başarı sığdırdı. Sanatsal ve politik görüşlerini sakınmayan sanatçı, sanatçıların özgürlüğünü ve bağımsızlığını savunma isteğini vurgulayarak, kendisiyle birlikte 89 kişiye verilen Devlet Sanatçısı unvanının iptali için dava açtı ve unvanı iade etti. Kanser nedeniyle kaybettiğimiz Güleryüz’e dair daha detaylı bilgi için İş-Kültür Yayınları Nehir Söyleşi dizisinde, Ayşegül Sönmezay’ın yayına hazırladığı Güldüğüme Bakma başlıklı biyografisini okuyabilirsiniz.

Post image Barbie®: The Exhibition İkonun Son Altmış Yılını Mercek Altına Alıyor
Barbie®: The Exhibition İkonun Son Altmış Yılını Mercek Altına Alıyor

KÜLTÜR - SANAT

Calendar 02 Eyl, 2024

Londra Design Museum’da gerçekleşen Barbie®: The Exhibition dünyanın en popüler bebeğinin moda, mimari, tasarım ve beden imajı hikayelerini keşfediyor ve Barbie’nin son altmış yılda çağdaş kültürün kitlesel üretimle yansıtılan bir aynası olarak oynadığı rolü ortaya koyuyor. 250’den fazla kariyer ve 50’den fazla ev… Barbie’nin hikayesi esasen kadınların kariyer tercihleri, ev dekorasyonu, araç tasarımı,...

Londra Design Museum’da gerçekleşen Barbie®: The Exhibition dünyanın en popüler bebeğinin moda, mimari, tasarım ve beden imajı hikayelerini keşfediyor ve Barbie’nin son altmış yılda çağdaş kültürün kitlesel üretimle yansıtılan bir aynası olarak oynadığı rolü ortaya koyuyor. 250’den fazla kariyer ve 50’den fazla ev… Barbie’nin hikayesi esasen kadınların kariyer tercihleri, ev dekorasyonu, araç tasarımı, bel-kalça oranları, mobilya modaları, saç stilleri ve daha fazlasına yönelik değişen tutumlarını yansıtıyor. Sevelim ya da sevmeyelim Barbie, bu yıl 65 yaşında ve son Hollywood başarısının parıltısında hâlâ parlıyor. Üstelik hem yetişkinlerin hem de çocukların kültürel hayal gücü üzerinde güçlü bir etkiye sahip. 180 bebek ve aksesuarın kronolojik olarak sergilendiği sergiyi 25 Şubat’a dek ziyaret edebilirsiniz.

Post image Engelsiz Sanat Üzerine Hiç Düşünmüş müydünüz?
Engelsiz Sanat Üzerine Hiç Düşünmüş müydünüz?

FARKINDALIK

Calendar 02 Eyl, 2024

New Yorklu multidisipliner sanatçı Finnegan Shannon, izleyenleri engelli bireylerin sanata dünyasına erişimi ile ilgili sorunlar üzerine düşünmeye sevk etmek için provakatif banklar tasarlıyor. Sanatçının 2019’dan beri yürüttüğü Anti Stairs Club Lounge çatısı altında sergilenen bankların üzerinde: “Museum visits are hard on my body. Rest here if you agree (Müze ziyaretleri bedenime çok ağır geliyor. Eğer aynı...

New Yorklu multidisipliner sanatçı Finnegan Shannon, izleyenleri engelli bireylerin sanata dünyasına erişimi ile ilgili sorunlar üzerine düşünmeye sevk etmek için provakatif banklar tasarlıyor. Sanatçının 2019’dan beri yürüttüğü Anti Stairs Club Lounge çatısı altında sergilenen bankların üzerinde: “Museum visits are hard on my body. Rest here if you agree (Müze ziyaretleri bedenime çok ağır geliyor. Eğer aynı fikirdeysen burada dinlenebilirsin)” gibi sorunun altını çizen çarpıcı ve net ifadeler yer alıyor. Daha ilgi çekici olan ise sanatçının bu çalışmalarını ilk kez New York’taki Wassaic Project bünyesinde sergilemiş olması çünkü  bu sergi binası yedi kattan oluşuyor ve asansörü bulunmuyor! Finnegan çalışmalarına ilham veren motivasyonu ve amacını şöyle özetliyor: “Çalışmalarımın birincil izleyicisi olarak engelli bireyleri merkeze alarak, deneylerimin engelli bireylerin sadece hoş görüldüğü değil, aynı zamanda birlikte olabileceğimiz ve gelişebileceğimiz ortamlara işaret etmesini ve bunları ortaya koymasını umuyorum.”

Post image
"Anime Hub": Spotify'dan Anime Kültürü Girişimi

KÜLTÜR - SANAT

Calendar 23 Ağu, 2024

Niş ilgi alanları arasında sayılan animeler sandığımızdan daha popüler olabilir mi? Spotify böyle düşünüyor olacak ki dünyaca ünlü anime video platformu Crunchyroll ile güçlerini birleştirdünyaca ünlü anime video platformu Crunchyroll ile güçlerini birleştirdiği “Anime Hub” projesiyle anime tutkunlarına özel içerikler sunuyor.

Spotify’daki anime müzik...

Niş ilgi alanları arasında sayılan animeler sandığımızdan daha popüler olabilir mi? Spotify böyle düşünüyor olacak ki dünyaca ünlü anime video platformu Crunchyroll ile güçlerini birleştirdünyaca ünlü anime video platformu Crunchyroll ile güçlerini birleştirdiği “Anime Hub” projesiyle anime tutkunlarına özel içerikler sunuyor.

Spotify’daki anime müzik akışlarında küresel boyutta gerçekleşen %395’lik artışın bu projenin ardındaki itici güç olduğu açık. Spotify platformunda özel olarak hazırlanmış çalma listeleri, podcast’ler ve 250 saatlik şaşırtıcı Japon müzik içeriği sunan Anime Hub’ın içerik yönetimini ise Crunchyroll üstleniyor. Anime tutkunlarının ilgisini çekmesi beklenen özel içerikler arasındaysa; “Crunchyroll Presents: The Anime Effect”  isimli podcast ile en son anime sezonundan müziklerin yer aldığı “Crunchyroll Anime Essentials” gösteriliyor. Japon kültürünün yaygınlaşmasına ve sektörün geleceğine dair önemli bir proje olarak görülen Anime Hub’ı keşfetmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Post image
"In Vogue: The 1990s": Starlarla Dolu Vogue Tarihi

HABERLER - SLIDER

Calendar 23 Ağu, 2024

COVID’un karanlık karantina döneminin derinliklerinde podcastlerin yükselişini muhtemelen hatırlarsınız. İşte bu dönemde Vogue dergisi de 1990’ların büyüleyici moda tarihini derinlemesine inceleyen 13 bölümlük bir podcast serisi olan In Vogue: The 1990s‘ı yayımlamıştı. Şimdi ise bu podcast, yepyeni bir Disney+ dizisi halinde yeniden karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Süpermodellerin yükselişi, Tom Ford’un...

COVID’un karanlık karantina döneminin derinliklerinde podcastlerin yükselişini muhtemelen hatırlarsınız. İşte bu dönemde Vogue dergisi de 1990’ların büyüleyici moda tarihini derinlemesine inceleyen 13 bölümlük bir podcast serisi olan In Vogue: The 1990s‘ı yayımlamıştı. Şimdi ise bu podcast, yepyeni bir Disney+ dizisi halinde yeniden karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Süpermodellerin yükselişi, Tom Ford’un Gucci dönemi, It-Girls ve onların It-Bags’leri, ve Londra’nın moda sahnesi gibi olgulara adanmış bölümlerle Vogue’un bu önemli moda anlarındaki rolü… Vogue’un “Free Your Mind” şarkısının eşlik ettiği fragmanda, In Vogue: The 90s dizisi için nna Wintour, Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian, Missy Elliott, Marc Jacobs, John Galliano, Tom Ford, Amber Valletta ve Sarah Jessica Parker gibi büyük isimler bir araya gelerek, o dönemin moda dünyasının ne kadar çılgın olduğunu anlatıyor.

Vogue’un diğer editörleri Hamish Bowles, Edward Enninful ve Tonne Goodman da kısa görüşlerini paylaşmak için fragmanda yer alıyor. Ayrıca Kate Moss, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Miuccia Prada, Grace Coddington ve “daha birçok” ismin yer aldığı bölümlerden de ipuçları veriliyor. 20 Eylül’de yayında olacak serinin fragmanını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Post image Banksy Yeniden:  Hayvanat Bahçesine Dönüşen Londra
Banksy Yeniden: Hayvanat Bahçesine Dönüşen Londra

HABERLER - SLIDER

Calendar 09 Ağu, 2024

Onlarca sergi açmış, galeriler tarafından temsil edilen, bir belgesel yönetmiş ve tüm bunlara rağmen halen kimliğini gizli tutmayı başarmış dünyaca ünlü sanatçı Banksy Disneyland eleştirisi serisinden kendini yok eden tablosuna her bir çalışmasıyla sansasyon yaratmayı başarıyor. Şimdiyse Londra’nın çeşitli yerlerindeki hayvan motifleri konuşuluyor.

Banksy’nin...

Onlarca sergi açmış, galeriler tarafından temsil edilen, bir belgesel yönetmiş ve tüm bunlara rağmen halen kimliğini gizli tutmayı başarmış dünyaca ünlü sanatçı Banksy Disneyland eleştirisi serisinden kendini yok eden tablosuna her bir çalışmasıyla sansasyon yaratmayı başarıyor. Şimdiyse Londra’nın çeşitli yerlerindeki hayvan motifleri konuşuluyor.

Banksy’nin hiçbir açıklama yapmadan Instagram hesabı üzerinden paylaştığı yeni çalışmaları arasında; Richmond’daki Kew Köprüsü yakınlarındaki bir duvarda yer alan bir güvenlik kamerasının görüş alanının kenarında sallanır halde resmedilen keçi, Chelsea’deki bir evin yan cephesinde, kapatılmış iki pencereden dışarı doğru kafalarını uzatan filler, Brick Lane’de bir köprüden sallanan üç maymun ve balık avlayan iki pelikan silüeti var. Çalışmaların neleri sembolize ettiği ise sanat dünyasında tartışılıyor. İddialar arasında; “keçinin İsrail’in Gazze’ye açtığı savaşa karşı düzenlenen son protestolarda Filistin yanlısı bir sembol olarak ortaya çıktığı” ve “çevresel krize yönelik bir protesto teması olduğu” var.

Post image Kültür Olimpiyatları: Olimpiyat Oyunları’ndan İlham Alan Sergiler
Kültür Olimpiyatları: Olimpiyat Oyunları’ndan İlham Alan Sergiler

KÜLTÜR - SANAT

Calendar 02 Ağu, 2024

11 Eylül’e kadar sürecek  Olimpiyat Oyunları, Avrupa’da pek çok şehirde oyunlarının tarihi ve kültürel önemini vurgulayan birçok serginin açılmasına ilham oldu.

ArtDog’un hazırladığı seçkiye göre görülmeye değer, Olimpiyat ilhamlı sergiler arasında; Gagosian’ın Paris’teki galerisi, Rue de Castiglione ve Rue de Ponthieu’deki iki sergi alanında konumlanan, Andreas...

11 Eylül’e kadar sürecek  Olimpiyat Oyunları, Avrupa’da pek çok şehirde oyunlarının tarihi ve kültürel önemini vurgulayan birçok serginin açılmasına ilham oldu.

ArtDog’un hazırladığı seçkiye göre görülmeye değer, Olimpiyat ilhamlı sergiler arasında; Gagosian’ın Paris’teki galerisi, Rue de Castiglione ve Rue de Ponthieu’deki iki sergi alanında konumlanan, Andreas Gursky’nin Amsterdam, Arena I (2000) adlı eseri ve önceki Olimpiyatlar için tasarlanmış ünlü poster tasarımları sergilenen “The Art of the Olympics”,  Olimpiyatların yeniden canlanma öyküsüne ve bunun arkasındaki Fransız yaratıcılarına odaklanan ve Louvre Müzesi’nde gerçekleşen “Olympism: Modern Invention, Ancient Legacy”, heykeller, posterler, madalyalar ve spor malzemeleri gibi eserlerle ziyaretçileri M.Ö. 776’dan bugüne Olimpiyatların tarihinde yolculuğa çıkaran, Zagrep’teki “Citius, Altius, Fortius – CommuniterAncient and Modern Olympic Games” ve sanatın olimpik bir disiplin olduğu 1924 ve 1948 yılları arasında Olimpiyatlarda ülkeleri adına yarışan sanatçıların eserlerini sergilen, İrlanda’daki “Muscles & Mind: Irish Art Olympians” yer alıyor.

Post image Cher: The Memoir: Müzik İkonunun İki Ciltlik Yaşamı
Cher: The Memoir: Müzik İkonunun İki Ciltlik Yaşamı

KİTAP & EDEBİYAT

Calendar 26 Tem, 2024

60 yıllık bir kariyer ve 30’a yakın albümün sahibi Cher yeni otobiyografisinde sanat ve özel yaşamının detaylarını paylaşıyor.

İki cilde ancak sığan ve ilk cildi Kasım ayında okuyucularla buluşacak olan otobiyografinin ilk bölümünde Cher, düzensiz bir çocukluk geçiren disleksik bir çocuk olarak büyüme hikayesini ve ünlü olma hayallerini paylaşıyor ve ardından Sonny Bono ile tanışmasını,...

60 yıllık bir kariyer ve 30’a yakın albümün sahibi Cher yeni otobiyografisinde sanat ve özel yaşamının detaylarını paylaşıyor.

İki cilde ancak sığan ve ilk cildi Kasım ayında okuyucularla buluşacak olan otobiyografinin ilk bölümünde Cher, düzensiz bir çocukluk geçiren disleksik bir çocuk olarak büyüme hikayesini ve ünlü olma hayallerini paylaşıyor ve ardından Sonny Bono ile tanışmasını, evlenmelerini ve onları dünya çapında ünlü yapan ancak aynı zamanda onları birbirinden uzaklaştıran çalkantılı ilişkilerinin ele alıyor. Kitabın sinopsisi ise bu uzun zamandır beklenen yaşam öyküsünü: “Cher: The Memoir, dürüstlüğü ve kendine özgü mizah anlayışıyla, hiçbir planı ve özgüveni olmadan, yarım yüzyıldan uzun süredir dünyanın görmezden gelemediği öncü bir süperstar haline gelmesinin öyküsünü anlatıyor.” şeklinde özetliyor. Cher ise ikinci cildi 2025 yılında yayınlanacak olan kitabı “Çok uzun yaşadım ve çok şey yaptım, bu yüzden sanki bir ansiklopedi olmalıymış gibi.” şeklinde anlatıyor.

Post image Fiziksel Kopya Satışları: Yeniden Artıyor
Fiziksel Kopya Satışları: Yeniden Artıyor

HABERLER - SLIDER

Calendar 19 Tem, 2024

Plak, kaset, CD, MP3, İpod, Spotify… Değişen müzik dinleme alışkanlıklarımızın kaçına şahitlik ettiniz? Apple Music ve Spotify ile birlikte önce tümüyle kaybolacağı düşünülen fiziksel albüm kayıtları daha sonra nostaljik hobiler sayesinde az da olsa ilgi görmüştü. Şimdiyse başını Taylor Swift, Beyonce ve Billie Eilish’in çektiği bir grup müzisyen sayesinde fiziksel kopya satışları son 20 yılın en yüksek...

Plak, kaset, CD, MP3, İpod, Spotify… Değişen müzik dinleme alışkanlıklarımızın kaçına şahitlik ettiniz? Apple Music ve Spotify ile birlikte önce tümüyle kaybolacağı düşünülen fiziksel albüm kayıtları daha sonra nostaljik hobiler sayesinde az da olsa ilgi görmüştü. Şimdiyse başını Taylor Swift, Beyonce ve Billie Eilish’in çektiği bir grup müzisyen sayesinde fiziksel kopya satışları son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşıyor.

2024’ün ilk 6 ayında tam 8 milyon 44 bin 760 adet fiziksel kopya satılmış durumda. Bu da bir önceki 2004’te rastlanan %3.2’lik bir artış anlamına geliyor! Eğer yılın ikinci yarısında bu ivme korunursa 15-20 milyon arası kopya satışına ulaşılması bekleniyor ki bu da 1990’lardaki sayılara yaklaşılması anlamına geliyor. Bu gelişmelerdeki büyük payınsa fan kültürü ve özellikle Eras Tour ile birlikte fiziksel kayıtları birer koleksiyon parçası olarak gören Taylor Swift hayranlarına ait olduğunu atlamamak önem taşıyor.

preloader Lütfen bekleyin...
theMagger Banner
preloader
loading
icon icon icon icon icon
warning

Adblock'unuzu Kapatmaya Ne Dersiniz?

theMagger, sponsorluk ve reklamlarla gelişen bir platform.

AdBlock'unuzu kapatarak beraber büyüdüğümüz markaların yaratıcı reklamlarını görebilir; siz de bizlere dolaylı olarak katkıda bulunabilirsiniz.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement