fbpx
theMagger Banner
theMagger: Keşfedin ve Paylaşın. Nasıl mı?
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Haberler

Post image Sürdürülebilir Gastronomi: Gerçekten Ne Noktadayız?
Sürdürülebilir Gastronomi: Gerçekten Ne Noktadayız?

GASTRONOMİ

Calendar 10 Kas, 2023

Daha önce ismini duymadığımı yosun türleri, alternatif protein kaynakları ve daha onlarcası. Gastronomi dünyası da diğer onlarca alanda olduğu gibi sürdürülebilirlik konusu üzerine kafa yoruyor. Peki pratikte ne noktadayız? Gastronomi dünyası için sürdürülebilirlik” bir ‘buzzword’ olmanın ötesine gidebildi mi?

Kovid salgınının ardından restoranlar hâlâ müşteri çekme ve artan işçilik maliyetlerini yönetme konusunda mücadele ediyor. Dolayısıyla sürdürülebilir tercihler yapmak bu tercih lokal ürünler kullanmak kadar basit bir adım olsa bile pek çok restoran için gerçekçi değil. Büyük şirketlerden endüstriyel kaynaklı malzemeler sipariş etmenin, tüketiciler arasında en popüler olan proteinleri ve balıkları satın almanın çok daha kolay ve karlı olduğu bir gerçek. Tam da bu yüzden finansla olarak karşı ve yaratıcı sürdürülebilir çözümler aranıyor. Bunların bir örneği olaraksa Calgary’de yer alan River Cafe karşımıza çıkıyor. River Cafe, “sirke projeleri” için bira konduğunda dökülen köpükleri topluyor ve bunları sirke yapımı için kullanıyor! Washington’da bir deniz ürünleri restoranı olan Oyster Oyster ise midye kabuklarını mumluk olarak kullanıyor. Basit görünse de bu adımlar şefler tarafından uygulanmaları ve sürdürülebilir yemek kültürünün karmaşık olmak zorunda olmadığını kanıtlamaları adına gastronomi dünyası için güzel birer örnek teşkil ediyor.

preloader
Post image Bkm Mutfak: Şef İhsan Can Öztürk’ün Menüsüyle Filmsel Lezzetler
Bkm Mutfak: Şef İhsan Can Öztürk’ün Menüsüyle Filmsel Lezzetler

MEKAN & RESTORAN

Calendar 19 Mar, 2024

Global gastronomi için yükselen komedi kulüp&restoran deneyiminin Türkiye öncülerinden birinin 2012 gibi erken bir yılda başladığı hiç dikkatinizi çekmiş miydi? Bkm Mutfak Çarşı, Bkm Mutfak Uniq’in restoran ve komedi kulübü konseptinin en yenisi Bkm Mutfak Kadıköy, Kadıköy’ün tarihi Kadife Sokak’ında açıldı. Yılmaz Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen BKM Mutfak konseptine eklenen yeni mekanda, şef...

Global gastronomi için yükselen komedi kulüp&restoran deneyiminin Türkiye öncülerinden birinin 2012 gibi erken bir yılda başladığı hiç dikkatinizi çekmiş miydi? Bkm Mutfak Çarşı, Bkm Mutfak Uniq’in restoran ve komedi kulübü konseptinin en yenisi Bkm Mutfak Kadıköy, Kadıköy’ün tarihi Kadife Sokak’ında açıldı. Yılmaz Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen BKM Mutfak konseptine eklenen yeni mekanda, şef İhsan Can Öztürk’ün imza attığı zengin menüde yer alan tüm reçeteler de tahmin edilebileceği gibi isimlerini Yılmaz Erdoğan’ın da bir parçası olduğu ünlü filmlerden alıyor. Menüde bulunan dünya lezzetleri Vizontele”, “Ekşi Elmalar”, “Organize İşler”, “Mükremin”, “Ateşböceği” ve “İnci Taneleri” gibi isimlerle karşımıza çıkıyor.

preloader Lütfen bekleyin...
theMagger Banner
preloader
loading
icon icon icon icon icon
warning

Adblock'unuzu Kapatmaya Ne Dersiniz?

theMagger, sponsorluk ve reklamlarla gelişen bir platform.

AdBlock'unuzu kapatarak beraber büyüdüğümüz markaların yaratıcı reklamlarını görebilir; siz de bizlere dolaylı olarak katkıda bulunabilirsiniz.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement